/ redaktionel / visa-running-vientiane /

Visa Run (eller ej) til Vientiane

Enhver 'farang', der opholder sig i Thailand i mere end en måned, vil være bekendt med en bestemt oplevelse kendt som 'visa run'.

Dette er processen med fysisk at forlade landet og genindrejse udelukkende med det formål at udvide et visum.

IMG_7537Enhver grænseby vil klare opgaven. Men hvis du ønsker at blive i Thailand i mere end yderligere to uger, skal du besøge et thailandsk konsulat og indsende en ny ansøgning. Det betyder en overnatning. Hvis du allerede har været til Luang Prabang, overveje Vientiane som et alternativ.

Denne lille hovedstad i nabolandet Laos ligger på bredden af ​​Mekong-floden. Floden markerer grænse med Thailand.

En flyvning fra Bangkok til Vientiane er kun en time. Men hvis du er tidsrig og kontantfattig og vil have en rejseoplevelse at huske, så tag toget.

Lad toget tage stammen

Alle togrejser i Thailand er lidt af en udholdenhedstest. Skinnesystemet er gammelt og langsomt. Rejsen til grænsebyen Nong Khai er ingen undtagelse og tager hele tolv timer. Men med en billetpris på 700 THB (ca. 20 USD) for en soveplads, en meget opmærksom vognmand og frisklavet thailandsk mad serveret om bord, er der mange dårligere måder at rejse på.

Vær forberedt på en stor kø i begge sider af Thai-Laos Friendship bridge. Toget ankommer klokken 8, men det kan tage to til tre timer at rydde grænsen og derefter tage en taxa til centrum af byen. Dette tjener som en passende introduktion til det langsommere, mere givende tempo i livet i Laos.

Vientiane 2En ændring af tempo

Tempoændringen matches af størrelsen og omfanget af denne mindste af alle sydøstasiatiske hovedstæder. Det svarer til at træde tilbage i tiden (sandsynligvis to generationer) i næsten enhver forstand. Ekspressveje, LED-hamstre og en skyline af højhuse, alle velkendte træk ved Bangkok, er ingen steder at se her. Vientianes højeste nye bygninger kan ikke være højere end templets tage. Den trafik, der er, ser ud til at flyde tilfreds ad to spor.

Vientianes historiske og turistfokuserede centrale distrikt er hjemsted for buddhistiske templer og er fyldt med gæstehuse, caféer, restauranter og et par konditorier, der afspejler Laos franske kolonihistorie. Der er nok gave- og kuriositeter til at give masser af distraktioner, så du nemt kan slippe et par dage væk.

Vientiane 3Forvent ikke at finde noget, der ligner en homoseksuel scene her. Byen er simpelthen ikke stor nok til at opretholde en.

Der er masser af homoseksuelle besøgende her, hvis Grindr og SCRUFF er noget at gå efter. Venlige, hvis de er lidt genert, er lokale massage fyre nemme at komme i kontakt med, hvis du bruger tid på turistcaféerne og barerne.

Lani's House, et stort gammelt laotisk gæstehus, er omgivet af en grøn have og gemt væk ned ad en smal brostensbelagt gade bag et tempel. Det er en fantastisk hotel at bo i Vientiane at sætte pris på, hvor rolig denne by kan være. Beliggende inden for to minutters gang fra den centrale gade, føles opholdet her som at være i et land tilbagetog.

Præsidentpaladset VientianeTo dage inde Vientiane er masser at tage med i de vigtigste templer, haver og flodvandringer og få en smag af det afslappede tempo i livet. At leje en cykel er en fantastisk måde at udforske de andre bydeler og se de store, franske koloniale offentlige bygninger. Ingen er mere overdådig end præsidentpaladset.

Det er muligt at udføre Vientiane-visumet med minivan fra Bangkok. Men at tage lidt mere tid og tilbringe to nætter i Vientiane belønnes rigt.

Et sidste tip er at tage toget en vej og flyve tilbage. Den mest omkostningseffektive mulighed er at krydse Mekong-floden tilbage til Thailand og tage en taxa ned til Udon Thani - hovedbyen i Isaan-regionen. Lufthavnen betjenes af AirAsia. Billetter til Bangkok er betydeligt billigere end de internationale muligheder fra lige over floden i Vientiane.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

De bedste ture i Vientiane

Gennemse et udvalg af ture i Vientiane fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Vientiane til din rejseFå din guide