Trevi-fontænen

Ting at gøre i Rom

Oplev højdepunkterne i den evige by

Der er ingen mangel på ting at lave i Rom. Den evige by er et friluftsmuseum. Du kan bruge et helt liv på at udforske resterne af det romerske imperium.

Rom er den tredje mest besøgte by i Europa. De fleste rejsende er tiltrukket af den historiske fascination af steder som Colosseum, Vatikanstaten og Forum Romanum. Denne by er mere end en samling af historiske relikvier. Rom har en fremragende kulinarisk scene, mange gode hoteller og en lille homoseksuel scene. Alle veje fører til Rom.

Colosseum

Colosseum

Det mest berømte monument i Rom er Colosseum. Det er næsten to tusind år gammelt, og det er stadig det største amfiteater, der nogensinde er bygget. Colosseum blev brugt i 500 år. Det er blevet forladt meget længere, og det har overlevet krige og jordskælv.

Vi har alle set Gladiator. Det var her blodige gladiatorekampe faktisk fandt sted. Der var ingen sociale medier i det gamle Rom, så hvis du ville rive nogen fra hinanden, var du nødt til at gøre det i det virkelige liv.

Colosseum var engang dækket af marmor. Det er et af de største underholdningssteder i historien. I dag er det en ruin. Hver turist i Rom tager en tur til Colosseum. Det kan blive meget travlt i højsæsonen. Tingene bliver lidt mere stille senere på dagen.

Forum Romanum

Forum Romanum

Forum Romanum og Colosseum er de to største overlevende monumenter i det antikke Rom. Forummet består af mange templer og områder med kommerciel, politisk, juridisk og social aktivitet. Det var byens bankende hjerte.

Efter det romerske imperiums fald blev forumet forladt og tabt til historien. Dens placering var kendt, men den blev ikke udgravet før det 20. århundrede. Gå en tur ned ad Via Scara. Denne gade forbinder Piazza de Campidoglio med Colosseum. Julius Caesar plejede at spadsere ned ad den. Du vil helt sikkert ønske at udforske nogle af templerne. Der er så meget at se i forummet, at det er værd at deltage i en guidet tur.

Trevi-fontænen

Trevi-fontænen

Trevifontænen blev afsluttet i 1762. Den har udviklet næsten mytisk status. Det siges, at du vender tilbage til Rom, hvis du smider en mønt ind, bliver forelsket i en varm italiensk, hvis du smider to eller gifter sig, hvis du smider tre ind. Hvis uendelig strygning gør dit hoved, kan du prøve lykken ved Trevifontænen. Du vil sandsynligvis blive siddende på en bænk og rulle gennem Grindr, ikke? Det har sandsynligvis den samme effekt.

Det betragtes af mange - bestemt romerne! - at være verdens smukkeste springvand. Den fontæne, du ser i dag, stammer fra det 18. århundrede, men dens oprindelse strækker sig tilbage over to tusinde år. Ting plejer at være meget gamle i Rom.

Rom · Homoseksuelle barer

Udforsk Roms homoseksuelle scene

Rom har en lille homoseksuel scene for en sådan storby. Det er også ret diskret. Du finder ikke et stort homoseksuelt distrikt dækket af Rainbow-flag. Der er et par homoseksuelle barer i Rom. Den homoseksuelle scene går virkelig i gang om natten. Du finder flere bøsseklubber end barer, inklusive månedlige dansefester. Nogle af klubberne vil være lukket om sommeren. Tjek vores Rom homoseksuel klub side og tjek stedernes sociale medier for opdateringer om begivenheder og åbningstider.

Parione

Parione

Gå til Parione-distriktet for at opleve Roms natteliv. Piazza Navona og Campo de 'Fioro er fulde af barer og restauranter at udforske. Du kan også besøge om dagen. Parione har mange af Roms fineste butikker. Det er det vigtigste nattelivsområde i Roms historiske centrum.

Palatinerhøjen

Palatinerhøjen

Tidligere stampende grund af det gamle Romers elite, Palatine Hill var engang oversået med store paladser og villaer. Du kan besøge resterne af Flavian's Palace. Tag en tur til Domus Flavia, bygget i 81 f.Kr. for kejser Domitian. Nogle rester af de oprindelige bygninger er der stadig.

House of Livia er et rigtigt højdepunkt, da det er en af ​​de bedst bevarede gamle bygninger på Palatine Hill. Der er endda mosaikker stadig synlige på væggene. Stående på Palatine Hill vil du blive mødt med panoramaudsigt over byen, inklusive direkte udsigt over Forum Romanum. Du kan se, hvorfor den romerske elite valgte Palatine Hill som deres kvarter.

Vatikanstaten

Vatikanstaten

Verdens mindste stat er Vatikanstaten. Det er lederen af ​​den katolske kirke. Vatikanet er stort set i Rom, selvom det teknisk set er et særligt land - det giver lidt mening, ikke? Der bor omkring tusind mennesker i Vatikanet, inklusive paven. Det er en must-see attraktion, når du planlægger din rejse til Rom. Du vil være i stand til at beundre Michaelangelos loft på Det Sixtinske Kapel og se uvurderlige relikvier og kunstværker på Vatikanmuseet.

Paverne har været "vogtere af himlens nøgler" siden Romerrigets dage. Imperiet kunne være faldet, men det gjorde Vatikanet aldrig. Det er værd at bruge mindst en halv dag i Vatikanet. På nogle måder fortsætter Romerriget med at overleve ved Vatikanet. Den historiske kontinuitet afspejles i de skatte, der opbevares i Vatikanet. Nogle af skattene i Vatikanets arkiv omfatter det sidste brev, Mary Queen of Scotts skrev, og Martin Luthers brev om tidligere kommunikation. Mærkeligt nok er arkivet lukket for offentligheden fra 1939 og frem. Træk dine egne konklusioner.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Rom

Gennemse et udvalg af ture i Rom fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Rom til din rejseFå din guide