Edinburgh

Ting at gøre i Edinburgh

Oplev Skotlands historiske hovedstad

Rig på historie, fuld af mørke og mystiske hjørner og hjemsted for nogle af Storbritanniens mest livlige natteliv, Edinburgh er en by, der bare venter på at blive opdaget. Det dramatiske landskab er tydeligt, uanset hvor du er i byen, fra slotte, der vrimler på bakketoppe til skyggen af ​​imponerende klipper i det fjerne. Dette parret med den fantastiske gotiske arkitektur, som byen er så kendt for, gør den til en virkelig karakterfuld og spændende destination.

Edinburgh er også et globalt knudepunkt for kultur med mange musik-, komedie- og dramafestivaler hvert år i dens gader. I århundreder har byen været en pioner inden for den kreative kunst og gydt utallige digtere, forfattere og dramatikere. Alligevel er der en uhøjtidelighed over for denne by, der er blevet synonymt med drikkeri, spændende komikere og en grov og klar holdning.

Skotland er rutinemæssigt anerkendt som et af de bedste lande i Europa at være LGBT + i, med et væld af love om beskyttelse og diskrimination samt en blomstrende homoseksuel befolkning. Edinburgh er ikke anderledes, den åbne og indbydende atmosfære her er håndgribelig, og det lokale homoseksuelle samfund behøver ikke at skjule deres tilstedeværelse, med adskillige homoseksuelle klubber og barer spredt over de brostensbelagte gader.

Edinburgh

Royal Botanic Garden

Edinburgh Royal Botanic Garden er den næstældste af sin art i Storbritannien og er hjemsted for en af ​​de fineste samlinger af tropiske plantearter i landet. Beliggende i frodige grønne omgivelser er havenes højdepunkt det victorianske tropiske drivhus. Selve bygningen er en forbløffende visning af innovativ og kreativ arkitektur, der dateres tilbage til det 19. århundrede og huser en virkelig forskelligartet vifte af flora fra hele verden. Mange af de sjældne plantearter, der kan ses i drivhuset, blev samlet af de tidlige grundlæggere af haven.

Bortset fra den perfekt velplejede have udenfor kan besøgende også opleve botanisk videnskab og biologisk vidunder ved John Hope Gateway. John Hope Gateway er et moderne og innovativt besøgscenter, der huser en butik og cafe samt et fordybende og lærerigt biologilaboratorium og flere læringsrum. Talrige udstillinger og begivenheder afholdes i centrum hele året, og der er altid noget nyt at opdage.

Edinburgh

Homoseksuelle natteliv i Edinburgh

At være kendt som en af ​​Europas mest homo-venlige byer, er det kun passende, at Edinburgh er hjemsted for en livlig, levende og hedonistisk homoseksuel scene. Der er en ukompliceret tilgang til nattelivet i byen, og den homoseksuelle scene følger denne tendens med mere afslappede homoseksuelle pubber og pålidelige barer end blomstrende superklubber. Størstedelen af ​​de homoseksuelle nattelivssteder i byen findes i det homoseksuelle distrikt "Den lyserøde trekant", et navn på kærlighed, der er opfundet af det lokale LGBT + -samfund.

Beliggende slap-bang i hjertet af Edinburghs travle homoseksuelle landsby, The Street er en velkendt og meget elsket homoseksuel bar og restaurant. Catering til den lokale homoseksuelle befolkning både om dagen og om natten er stedet blevet et dagligt syn på den homoseksuelle scene i byen. Gaden er vært for adskillige fester og klubaftener i løbet af ugen og trækker regelmæssigt store og forskelligartede skarer. Stedet var også hjemsted for Skotlands første gadekunstgalleri. Der er masser at udforske her.

Edinburgh

Edinburgh Castle

Få bygninger er så vigtige for Skotlands historie som Edinburgh Castle. Hjemmet til flere monarker og en fungerende militærbase i meget af sin eksistens har slottet været i spidsen for skotsk politik, militære begivenheder og national kultur i mere end 900 år. Slottet kaster en ildevarslende silhuet med sine mange tårne, klippetop og grå murstensvægge, og indvendigt er det ikke anderledes. Slottets store og kavernøse værelser er stort set turnerbare i dag, og besøgende kan se artefakter, kunstværker og relikvier, der afspejler bygningens historie og dem, der har besat den.

Et af de mest populære steder i slottet er hvælvingerne - gennem historien har disse underjordiske værelser været brugt til en række formål, lige fra opbevaring af brød til at huse fanger. Hvælvingerne kan turneres, og graffiti skåret af franske og amerikanske fanger, der holdes i cellerne her, kan stadig ses i dag. Edinburgh Castle er højt oppe på de fleste rejsende Edinburgh rejseplaner, og der er en god grund til dette.

Edinburgh

Arthur's Seat

Engang en massiv og boblende vulkan, i dag er alt der er tilbage en græsklædt bakke, hvor lava plejede at løbe. Den 882 fod høje er nu kendt som Arthur's Seat og er det højeste punkt i Edinburgh. Den rene højde på bakken betyder, at man fra sin stenede top kan sætte pris på udsigten over byen i sin helhed såvel som de nærliggende bjerge og hav. Området, hvor Arthur's Seat sidder, er kendt som Murder Acre og er hjemsted for et antal klipper og grove, der er opkaldt efter de civile, der blev henrettet der i det 16. århundrede.

Bakkens uhyggelige omdømme blev yderligere forstærket, da to drenge, der legede på bakken i 1863, fandt 17 kister fyldt med fuldt tøj af træfigurer beliggende på klippesiden, ingen ved hvem eller hvad der satte dem der. På trods af sin mørke fortid er Arthur's Seat stadig et af de mest populære turistmål i Edinburgh og er en betagende og ærefrygtindgydende placering.

Edinburgh

Camera Obscura og World of Illusions

Du ville blive tilgivet for at antage, at Camera Obscura og World of Illusions var en ny tilføjelse til Edinburghs underholdningsscene, men denne skøre og forunderlige oplevelse har været en favorit i byen siden 1835. Edinburghs ældste turistattraktion er en Alladins hule af optiske illusioner, let trickery og gådefulde specialeffekter, det er også her, du finder nogle af de bedste udsigter over byens skyline. Attraktionen ligger tæt på Edinburgh Castle, og mange rejsende vælger at kombinere begge dele til en dags udforskning.

Lokalet er fordelt på fem etager og har illusioner og praktiske oplevelser, der vil appellere til besøgende i alle aldre og interesser. Fra den massive spejl labyrint til den desorienterende hvirvel tunnel, kan du let miste oversigt over tid på at udforske de utrolige underlige ting. Billetter er også gyldige hele dagen, hvilket betyder at du kan komme ind og ud af Camera Obscura og World of Illusions så meget som du vil.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

De bedste ture i Edinburgh

Gennemse et udvalg af ture i Edinburgh fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Edinburgh til din rejseFå din guide