De bedste templer at besøge i Sri Lanka

De bedste templer at besøge i Sri Lanka

Sri Lanka har et stort antal templer, hvilket gør det til det perfekte sted at tage på en spirituel ekspedition.

Sri Lanka, kendt som 'Det Indiske Oceans Perle', er et af de bedste steder at tage hen for alle, der ønsker at udvide deres åndelige oplevelse. Der er et stort antal templer spredt over hele landet, især i Anuradhapura-området, hvor der er masser af gamle templer og ruiner at udforske. Nedenfor er en samlet liste over templer, som du skal besøge, nogle gamle, nogle stadig aktive og nogle meget fjerntliggende. På grund af den brede vifte af kulturelle grupper deles disse templer nogle gange af flere trosgrupper, hvilket gør det endnu mere interessant.

 

Sri Pada (Adams Peak)

 

Beliggende på toppen af ​​Adam's Peak i det centrale Sri Lanka, er Sri Pada et must-see! Omgivet af et dyrereservat er turen til toppen en pragtfuld en. Grunden til, at dette særlige tempel er så vigtigt, er på grund af fodaftrykket på toppen af ​​en klippe lige ved toppen. Afhængigt af hvem du spørger, menes dette fodaftryk at tilhøre Adam (ifølge muslimer og kristne), Buddha og Shiva. Den traditionelle måde at nå Sri Pada på er ved en natlig vandretur, hvilket gør det så, at du når toppen ved solopgang, hvor du kan se den berømte skygge uden tilstedeværelsen af ​​skyer. Et nyttigt tip: lokale hunde fungerer som gode gratis guider, da de kender sporene op ad bjerget så godt.

 

Sri Dalada Maligawa

 

Sri Dalada Maligawa, er hjemsted for et af de mest elskede relikvier i verden, Gautama Buddhas venstre hund. Beliggende i Kandy, er templet klemt inde mellem det kongelige palads og skovreservatet kaldet Udawaththa Kelaya. Sri Dalada Maligawa, bygget i 1595, blev ødelagt flere gange gennem årene og er blevet genopbygget så tæt på originalen som muligt. En del af årsagen til dets ødelæggelse kom fra troen på, at det relikvie, det husede, gav styre over landet til den, der var i besiddelse af det.

 

Kande Vihara

 

 

Kande Vihara, også kendt som bjergtemplet, er officielt anerkendt som et arkæologisk sted. Dette tempel huser et Bodhi-træ, der menes at være over 300 år gammelt. Væggene og lofterne har malerier, der beskriver Buddhas livsrejse og oplysning.

 

 

Gangaramaya-templet

 

Dette tempel har blandet ret smukt srilankanske, indiske, thailandske og kinesiske arkitektoniske påvirkninger, som kan ses i den store hvide kuppel. Indenfor er der forskellige statuer, samt farverige vægmalerier og udskæringer på væggene. Beliggende ved Beira-søen fungerer dette aktive tempel som et børnehjem samt en erhvervsskole.

 

Maviddapuram Kanthaswamy Kovil

 

Maviddapuram Kanthaswamy Kovil er et hinduistisk tempel med en helligdom, der har eksisteret i omkring 5,000 år. Der er en legende, at datteren til kongen af ​​Madurai, som havde en ansigtsvansiring, fik besked på at bade i vandet af en kilde ved Keerimalai. Hun blev helbredt for sit 'hestelignende' udseende og rejste en helligdom til ære for den hinduistiske gud Murugan som påskønnelse. Navnet Maviddapuram er afledt af denne historie. Templet er nu et arkæologisk beskyttet monument.

 

Buduruwagala Raja Maha

 

Buduruwagala Raja Maha er et helligt tempel, der går tilbage til det 10. århundrede, tilhører Mahayana-tankegangen. Navnet betyder 'klippen af ​​buddhistiske skulpturer', som der er syv af i alt. Der er en Buddha-statue, der måler en imponerende 51 fod, og er en af ​​de største på øen. En af de mest interessante ting ved dette websted er udskæringen af ​​en flamme, der forbliver våd og lugter af sennepsolie uden nogen forklaring.

 

Sri Ponnambalam Vanesar Kovil

 

Sri Ponnambalam Vanesar Kovil går tilbage til 1857 og er et hinduistisk tempel beliggende i hjertet af Colombo. Dette pragtfulde tempel er dedikeret til Shiva og er bygget helt ud af indviklet udskårne sten, til ære for ikke kun den hinduistiske gud, men også universet. Der er ret mørkt inde på grund af fraværet af vinduer, og de eneste lyskilder kommer fra de store døre. Dette mørke tilføjer roen i atmosfæren og giver en hulelignende oplevelse uden faktisk at være inde i en.

 

Dambulla Rajal Cave Temple

 

Dambulla Rajal Cave Temple er det største hulekompleks i Sri Lanka og er hjemsted for en imponerende 153 Buddha-statuer. Dette tempel er stort set buddhistisk, dog er der et par statuer dedikeret til Krishna og Ganesha. En af de mest bemærkelsesværdige detaljer om Dambulla-hulen er, at der er et gammelt gravsted, der går tilbage omkring 2,700 år. Selve hulerne har vægmalerier, der beskriver Gautama Buddhas liv såvel som det kongelige liv i den periode.

 

Isipathanaramaya-templet

 

Isipathanaramaya-templet blev bygget af en købmand til minde om hans søn, det menes at være et af de ældste templer i Colombo. Indersiden af ​​dette tempel er utroligt farverigt med en 40 fods Buddha-statue samt et helligt Bo-træ.

 

Kataragama-templet

 

Kataragama-templet er et unikt tempel, der deles af buddhister, hinduer, muslimer og det oprindelige Vedda-folk. Templet er beskedent i design uden meget af de udsmykninger, som du finder sammen med andre templer på denne liste. Det meste af opmærksomheden er fokuseret på helligdommene til forskellige guddomme, herunder den hinduistiske krigsgud Murugan, Shiva og Ganesha. Selvom du ikke vil finde mange buddhister, der ærer guddomme, men mange srilankanske buddhister valfarter til templet. Der er et helligt figentræ, også kendt som Bodhi-træet, som siges at være blevet dyrket fra ungtræet af det originale Bodhi-træ, som Buddha sad under, da han nåede oplysning.

 

Mahiyangana Raja Maha Vihara

 

Mahiyangana Raja Maha Vihara, et buddhistisk tempel, er et af Solosmasthana, ellers kendt som de 16 hellige steder i Sri Lanka. Dette tempel blev bygget under Buddhas levetid og er et officielt arkæologisk sted i Sri Lanka. Templet blev bygget efter Buddhas første besøg i Sri Lanka, i den niende måned efter hans oplysning. Han forærede en lok af sit hår til en lokal høvding, som stadig er indeholdt i templet indtil denne dag. Det er en af ​​de største motivationer for folk, der ønsker at besøge templet.

 

Tempel etikette

 

 

 

 

  • Fjern dine sko, før du går ind i tindingen.

 

 

  • I nogle af templerne bliver du bedt om at træde over tærsklen og ikke på den, som et tegn på respekt.

 

 

  • Du skal muligvis dække skuldre, ben og hår, hvis du er kvinde.

 

 

 

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

De bedste ture i Sri Lanka

Gennemse et udvalg af ture i Sri Lanka fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Sri Lanka til din rejseFå din guide