Prag

En gay guide til Prag

Prag er en festby såvel som en kulturel destination

Prag er hovedstaden i Tjekkiet og blev indtil 1968 skjult for resten af ​​verden af ​​jerntæppet. I dag er landet en del af EU og er også et af de mest besøgte lande i verden.

Prag er et skatkammer af kultur og historie og beskrives ofte som Europas smukkeste by, der kan prale af en bred vifte af historisk betydningsfulde vartegn, herunder Prags borg og den gamle rådhusplads. Byen har været udsat for hyppige perioder med politisk og finansiel uro, og beviser på dens fascinerende historie er gemt rundt om hvert hjørne.

Det homoseksuelle samfund i Prag er et af de mest levende og store i Østeuropa. Byen er hjemsted for mange homoseksuelle barer, klubber og andre spillesteder, der fungerer åbent og er populære blandt homoseksuelle rejsende. Det vigtigste homoseksuelle distrikt i Prag er Vinohrady, et trendy og energisk boligkvarter. Vinohrady ligger lidt uden for byens centrum, hvor homoseksuelle rejsende finder det meste af byens livlige homoseksuelle scene.

Gay barer og klubber i Prag

Prag kan prale af et forskelligt udvalg af homoseksuelle barer og klubber, hvoraf størstedelen ligger i byens Vinohrady-distrikt, tæt på byens centrum.

Skjult i kælderen på en ejendom i den gamle bydel, Klub 21 er et populært hangout for LGBT + lokale og har været en vigtig del af homoscenen i Prag i årevis. Den traditionelle tjekkiske pub er murstensvægget og har en kantet, men indbydende stemning, der tiltrækker en blandet skare med hensyn til alder og stil. Væggene i Klub 21 er dækket af lokale kunstværker, som besøgende kan købe.

Club Termax er den største homoseksuelle klub i Prag og bliver meget travl i weekenden. Klubben er vært for en række temaaftener, der spænder fra 80'erne og 90'erne fester til live drag forestillinger. Termax tiltrækker en ung og trendy skare med det farverige og stilfulde interiør, popsang og gode drikke tilbud.

Klaverbar er et vartegn i den homoseksuelle scene i Prag og har været en favorit blandt lokalbefolkningen og rejsende siden åbningen i 1995. Baren er et populært sted for homoseksuelle personer, der ønsker at få et par drinks, inden de tager til områdets større og højere steder. Piano Bar holder ugentlige dragshows og homoseksuel bingo.

Homoseksuelle hoteller i Prag

Den bedste placering for homoseksuelle rejsende, der ønsker at udforske alt, hvad Prag har at tilbyde, er byens centrum. Her finder du mange af de mest populære attraktioner og tæt gåafstand til byens vigtigste homoseksuelle klubber og spillesteder. Mange af de bedste og mest populære hoteller er også bekvemt placeret i byens centrum og gamle bydel.

Leonardo Hotel er et stilfuldt og historisk hotel tæt på byens gamle bytorv og Karlsbroen. Gæsterne kan vælge mellem en række værelser og suiter, som alle er indrettet med håndplukkede antikke stykker fra og omkring Prag. Gæsterne kan også slappe af ved springvandet i Hotel Leonardos private indre gårdhave.

Tilbyder et moderne ophold i en virkelig unik art deco-bygning Mosaik Hotel er højt vurderet. Hotellet tilbyder valg af private værelser eller delte sovesale og har et køligt og moderne interiør, og gæsterne kan gøre fuld brug af den imponerende tagterrasse og den fantastiske udsigt, der kan ses fra det.

Udforsk den gamle bydel

Som navnet antyder, er Prags gamle bydel en af ​​byens ældste og populære distrikter. Turister strømmer for at vandre i de charmerende og intime gader og gyder, der er bevaret til en upåklagelig historisk standard.

Hjertet af området er den gamle bytorv, placeringen af ​​en række vigtige politiske øjeblikke gennem byens omfattende og dynamiske historie. Pladsen er også Prags mest populære turistattraktioner og trækker tusinder af besøgende hvert år. I 1410 blev det astronomiske ur føjet til området og er nu et globalt vartegn.

Prag

Besøg Prag Slot

Prags borg dateres tilbage til omkring 880 e.Kr., da den blev bygget af prins Bořivoj fra Premyslid-dynastiet. Slottet er det største sammenhængende slotskompleks i verden med et areal på næsten 70,000 m². Prags borg er udpeget som UNESCOs verdensarvssted og er en gruppe bygninger og monumenter, der spænder over en række arkitektoniske stilarter og perioder.

En af slottene mest betagende bygninger er St.Vitus-katedralen, der kan prale af smukke farvede ruder og dramatisk neo-gotisk arkitektur. Slotskomplekset er også hjemsted for Golden Lane, hvor den tjekkiske forfatter Franz Kafka boede og skrev i mange år, tilsyneladende tiltrukket af gaderne stille og afslappende atmosfære.

Slottet ligger tæt på byens centrum, er gratis at komme ind, og gæsterne kan nyde guidede eller lydture.

Homoseksuelle rettigheder i Prag

Den Tjekkiske Republik har den mest liberale og respektfulde holdning til LGBT + mennesker og spørgsmål i Østeuropa. LGBT + -folk i Tjekkiet står dog stadig over for betydelige barrierer for lighed og fremskridt.

Ægteskab af samme køn er ulovligt i landet, og dem, der indgår civile partnerskaber, nægtes de samme rettigheder som dem i lovlige ægteskaber med blandet køn, herunder ingen mulighed for fælles ejerskab. Hvis en gift person ønsker at gennemgå en kønsbekræftelsesoperation, skal de først gennemgå processen med obligatorisk skilsmisse og sterilisering.

Der er dog love og lovgivningsmæssig beskyttelse, der forbyder forskelsbehandling af enhver form på grundlag af seksuel orientering eller kønsidentitet, og hadforbrydelser betragtes som en skærpende lovovertrædelse.

Læs mere: Ting at gøre i Prag.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Prag

Gennemse et udvalg af ture i Prag fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Prag til din rejseFå din guide