Gay Zagreb · Byguide

Gay Zagreb · Byguide

Første gang i Zagreb? Så er vores homoseksuelle Zagreb byguide noget for dig.

Zagreb

Kroatiens største by og det eneste storbyområde med mere end en million mennesker. Zagreb har en rig historie, der går tilbage til romertiden. De sidste 100 år har været ret turbulente, da Anden Verdenskrig og den kroatiske uafhængighedskrig bragte konflikt til byen.

I dag er Zagreb en travl metropol og et kulturelt knudepunkt med en levende cafékultur, interessante museer, gode shoppingmuligheder og arkitektur, der afspejler sin middelalderlige og kommunistiske fortid.

 

Homoseksuelle rettigheder i Kroatien

Seksuel aktivitet af samme køn har været lovlig i Kroatien siden 1977, og forskelsbehandling er forbudt på grund af seksuel orientering, kønsidentitet og kønsudtryk.

Kroater kan være ret konservative, og en folkeafstemning fra 2013 om definitionen af ​​ægteskab oplevede, at 66% stemte for, at ægteskab blev defineret som mellem en mand og en kvinde. Life Partnership Act of 2014 tilbyder næsten de samme rettigheder som ægteskab minus adoption.

Pride parades afholdes i de fleste større byer i Kroatien, hvor Zagreb Pride er den største begivenhed, der afholdes hver juni siden 2002.

 

Homoseksuel scene

Som med mange af Østeuropa er Kroatien socialt ret konservativt, så det tilrådes at holde åbenlyse hengivenheder på et minimum.

Zagreb har en beskeden homoseksuel scene, der er meget mere subtil end i dit ansigt Berlin og Madrid. Det har ikke et homoseksuelt område som sådan, men de fleste spillesteder er inden for gåafstand fra hinanden.

Kroatiske nationale teater

 

At komme til Zagreb

Med fly

Zagreb Lufthavn (ZAG) er den største lufthavn i Kroatien og har god forbindelse til det meste af Europa. Det tilbyder et par flyvninger til Mellemøsten samt en sæsonbestemt service til Toronto.

En bus fra lufthavnen fører dig til hovedbusstationen. Rejsetiden er omkring 30 minutters markering, og tjenesterne organiseres efter hver planlagte flyvning, der ankommer. Singler koster 30 HRK. Busser kører fra kl. 7 til 8.

En taxa koster mindst 150 HRK med ekstra gebyrer for bagage. Rejsetiden til det centrale Zagreb er omkring 30 minutter.

Med jernbane

Zagreb togstation har forbindelser til hele Balkan og Centraleuropa. Selve bygningen er en imponerende bedrift med ungarsk arkitektur.

 

Sådan kommer du rundt i Zagreb

Til fods

Zagreb er en kompakt by, og du burde ikke have nogen problemer med at komme rundt til fods. Det er også en god måde at få en fornemmelse af byen og nyde seværdighederne.

Med sporvogn og bus

Zagreb har et pålideligt netværk af offentlige transportmidler med 15 sporvognslinjer over hele byen. Fuld service er fra kl. 4 til midnat, og der er en nattjeneste på 4 linjer.

Singler i løbet af dagen koster 10 HKR (går op til 15 HKR om natten), og dagbilletter koster 30 HKR. Husk at validere din billet.

Med taxa

Taxaer er let tilgængelige, men være åbenlyst forsigtige med uregistrerede førerhuse. Taxaer uden for bus- og togstationer er ofte dyrere, så det kan være umagen værd at gå lidt, før du markerer en.

 

Hvor skal man bo i Zagreb

Vi anbefaler at blive i byens centrum. For vores liste over anbefalede Zagreb-hoteller, besøg vores Gay Zagreb-hoteller .

 

Ting at se og gøre

Museum of Broken Relationships - lad ikke navnet afskrække dig, dette er et overraskende gribende og helt unikt museum fyldt med artefakter, der symboliserer mislykkede forhold.

Markus kirke - Imponerende serbisk-ortodokse kirke, der på trods af dets middelalderlige udseende blev bygget mellem 1931-1940.

Ban Jelačić-pladsen - Zagrebs hovedtorv og livlige centrum. Perfekt til folk, der ser på.

Kroatisk museum for naiv kunst - et museum dedikeret til kroatiske naive kunstnere fra det 20. århundrede.

Zagreb-katedralen - Kæmpe neogotisk katolsk katedral bygget i det 12. århundrede.

Zagreb bymuseum - etableret i 1907, dette museum dokumenterer og kortlægger Zagrebs turbulente fortid

 

Hvornår skal Besøg

Zagreb har en tendens til at svinge mellem begge sider af vejrspektret. De kolde vintre er utilgivende, og somrene svirrer. Maj-juni er, når vejret er mest behageligt.

Visa

Kroatien er ikke inden for Schengen-zonen, men er en del af Den Europæiske Union. Dens visumkrav stemmer overens med, hvad du ville forvente af de fleste EU-stater.

Penge

Valutaen i Kroatien er Kuna (HRK). Nogle butikker, restauranter og hoteller accepterer betaling i euro, men valutakursen er muligvis ikke særlig god. Vi vil fraråde at betale med euro

Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.