Gay Tallinn · Byguide

Gay Tallinn · Byguide

Første gang i Tallinn? Så er vores homoseksuelle Tallinn byguide noget for dig.

Tallinn

Estlands hovedstad og største by, Tallinn, er hjemsted for omkring en halv million mennesker (næsten en tredjedel af Estlands samlede befolkning).

Tallinns historie strækker sig tilbage i mange århundreder, og du kan stadig se mange velbevarede rester af dens middelalderlige fortid. Det var hansestadens nordligste hovedstad og en del af det svenske og russiske imperium. Det 20. århundrede oplevede både nazistiske og sovjetiske besættelser.

I dag betragtes Tallinn internationalt for sin it-sektor (Skype stammer herfra) og for sin fremstillingsindustri og havn. Turister tiltrækkes af den ærefrygtindgydende arkitektur, store shoppingmuligheder, overflod af caféer og beskeden homoseksuel scene.

 

Homoseksuelle rettigheder i Estland

Estland anses af mange for at være det mest liberale tidligere sovjetiske land, når det kommer til spørgsmål omkring LGBT-rettigheder. Der er etableret en "samlivsoverenskomst", som giver samme beskyttelse som ægteskab, med forbehold af retten til udtrykket ægteskab og fælles adoption. Den samme lavalder er 14 år.

Anti-diskrimination love er på plads, og den offentlige mening nærmer sig ideen om homoseksuelt ægteskab, hvor kløften i mening lukker op for hver afstemning. De fleste etniske estere og unge er ligestillede med ægteskaber, og etniske russere og ældre generationer har tendens til at være imod det.

 

Homoseksuel scene

På trods af at det er en lille by, har Tallinn en hel del Gay barer og klubberHomoseksuelle saunaer og Gay Cruise klubber. Disse er en kort afstand fra det gamle centrum med steder, der ligger ret langt fra hinanden.

Sammenlignet med andre østeuropæiske byer er offentlige holdninger relativt afslappede. Tallinn er dog ikke i nærheden af ​​det samme niveau som Berlin eller Amsterdam, så det anbefales en vis forsigtighed.

Baltic Pride er den officielle Pride-fest for de tre baltiske stater (Estland, Letland, Litauen), og den roterer mellem de tre hovedstæder (Tallinn, Riga, Vilnius). Det afholdes i juli i Tallinn og er populært blandt politikere og offentligheden.

 

At komme til Tallinn

Med fly

Tallinn Lufthavn (TLL) eller Lennart Meri Tallinn Lufthavn ligger 5 km sydøst for centrum af Tallinn. Det er godt forbundet med europæiske knudepunkter med flagbærere og tilbyder en bred vifte af forbindelser gennem budgetoperatører.

Du kan tage bus nummer 2 ind til byens centrum foran passagerterminalen. Singler koster € 2 og kan købes fra chaufføren. Tjenesterne afgår mandag til fredag ​​fra kl. 6 til kvart over midnat og i weekender og helligdage fra kl. 49 til 7.15. Rejser tager cirka 11.40 minutter.

Taxaer er ret rimelige på grund af lufthavnens nærhed til byen. En taxa hyldet i lufthavnen burde koste omkring 15 €, selvom forudbestilling tillader en mere rimelig pris. Taxasatser er ikke reguleret, så sørg for at du modtager en rimelig aftale og undgå uofficielle taxiselskaber.

Med færge

Tallinn er en populær destination for krydstogter i Østersøen. Det tilbyder også rutefart til Sankt Petersborg, Stockholm og Helsinki. Tallinn til Helsinki-ruten er især populær blandt finske turister, der kommer til at drage fordel af den billigere alkohol, der er tilgængelig i Estland, og derfor kan denne rute være bølle.

Du kan tage bus nr. 2 ind i byens centrum fra terminalen til byens centrum. Cirka 700 m gåtur fra terminal A og B er det nærmeste sporvognsstoppested for linje 1 og 2. Taxaer kører her, men tager de samme forholdsregler, som du ville være hvor som helst og være forsigtig med uofficielle chauffører.

Med tog

Baltic Station (Balti Jaam) er Tallinns hovedbanegård og tilbyder sovende forbindelser til Moskva og Skt. Petersborg. Du kan oprette forbindelse til Valga for tjenester videre til Riga. Rail Baltica er et højhastighedstognetværk, der efter planen begynder at bygge i 2019, der forbinder Tallinn med Polen via de andre baltiske stater.

 

Fra lufthavnen til byens centrum

Der er nu en sporvogn, der forbinder fra lufthavnen til Tallins centrum (linje 4). Omkostningerne ved en enkelt rejse er 2 €.

 

Sådan kommer du rundt i Tallinn

Til fods

Den gamle bydel i Tallinn, hvor de fleste turister har tendens til at blive, er kompakt, og de fleste steder er tæt på hinanden. Dette er den bedste måde at virkelig få en fornemmelse af stedet, når du mister dig selv i de snoede gader. For at komme til den bedste udsigt er der dog nogle stejle banker, og de brostensbelagte gader kan forårsage problemer for dem med mobilitetsproblemer.

Med offentlig transport

Du har kun brug for offentlig transport, hvis du rejser til steder længere væk eller i dårligt vejr. Tallinn har et godt forbundet og integreret offentlig transportnetværk med busser, trolleybusser og sporvogne. Tjenesterne kører fra kl. 6 til kl. 11 (hvor nogle tjenester kører indtil midnat).

Der er 3 typer billetter - enkeltkørsel (€ 2 og gælder kun for den rejse), Smartcard (forudbetalt kort til et depositum på € 2, der giver rabat på ture) og Tallinn-kortet. Hvis du planlægger at besøge mange museer og rejser meget, er Tallinn-kortet noget for dig, da det giver gratis adgang til websteder og ubegrænset rejse, startende fra € 25 om dagen.

Med taxa

Taxaer kan forudbestilles, hyldes på gaden eller findes på taxaholdepladser. Priserne varierer mellem taxaselskaber, men bør printes på vinduet i førerhuset. I en registreret taxa skal der være et hvidt kort med chaufførens ansigt og navn på instrumentbordet. Chaufføren skal også kunne printe en kvittering til dig (hvis han ikke kan, kan du kræve en gratis tur).

 

Hvor skal man bo i Tallinn

Vi anbefaler at bo i byens centrum. For vores liste over anbefalede hoteller til homoseksuelle rejsende i Tallinn, besøg venligst vores Gay Tallinn-hoteller .

 

Ting at se og gøre

Den gamle By - et UNESCOs verdensarvssted og Tallinns største trækplaster. Her finder du imponerende middelalderarkitektur, snoede gader, betagende udsigtsplatforme og et udvalg af restauranter, caféer og barer. Smuk både sommer og vinter.

Toompea Hill og Slot - med udsigt over byen ligger kalkstensbakken, som huser den estiske regerings kontorer og parlament. Hver bygning er bygget i en forskellig arkitektonisk stil, der indikerer den æra, de blev bygget i.

Olafs kirke - St Olaf's, der angiveligt er den højeste bygning i verden mellem 1549 og 1625, er et af Tallinns mest ikoniske steder. Fra 1944 til 1991 blev dets tårn brugt som et KGB-overvågningspunkt.

Rådhusapotek - et af de ældste kørende apoteker i Europa. Ikke alene kan du få fingrene i konventionel medicin osv., der er en restaurant og en antikvitetsbutik i bygningen.

KUMU - Hovedafdelingen af ​​Estlands kunstmuseum afholdes i en imponerende moderne bygning i Kadriorg-parken. Det har et fremragende udvalg af estisk kunst (især værker i socialistisk realistisk stil) med et lige så interessant udvalg af udenlandske værker.

Museum of Occupations - Når man vandrer gennem de farverige gader i den gamle bydel, er det let at glemme Tallinns turbulente fortid. Besættelsesmuseet er en informativ og øjenåbnende beretning om både den sovjetiske og nazistiske besættelse.

DM BAAR - et quirky og unikt sted at fange en drink. Denne bar er dedikeret til synth-pop-legender Depeche Mode med en playliste med kun Depeche Mode-sange, en drinksmenu, der kun er opkaldt efter Depeche Mode-sange og Depeche Mode-memorabilia til indretning. Det siger sig selv, at du skal besøge her, hvis du kan lide Depeche Mode.

Estlands friluftsmuseum - en fantastisk måde at tilbringe en solskinsdag på. Dette museum er en kort og behagelig bustur fra byens centrum og er en for historieinteresserede. Det genskaber en traditionel landsby fra det 18. århundrede med skuespillere, der spiller en rolle som landmand og skolemester.

 

Hvornår skal Besøg

Det mest behagelige vejr er mellem maj og september, men juli og august bringer masser af turister til byen. Når det så er sagt, er synet af Tallinns middelaldertårne, der er støvet af sne, et smukt syn at se, og der er stadig masser at lave her.

November og december er vært for den verdensberømte Tallinn Black Nights Film Festival, der bringer en lang række kulturelle aktiviteter til byen. Den endelige Tallinn-begivenhed er den estiske sangfest, hvor tusinder samles for at synge traditionelle korstykker. Det afholdes hvert 5. år med den næste begivenhed planlagt til 2019. Book på forhånd!

 

Visa

Estland er inden for Schengen-visumområdet. Da det er en del af Den Europæiske Union, falder dets visumkrav på linje med, hvad du ville forvente af de fleste EU-stater.

 

Penge

Estland er en del af euroområdet. Der er et godt udvalg af banker og valutavekslere at vælge imellem. De fleste større butikker, restauranter og hoteller accepterer kortbetalinger, men det er altid en god ide at have nogle kontanter på dig, bare i tilfælde af.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.