Gay Lyon · Byguide

Gay Lyon · Byguide

Første gang i Lyon? Så er vores homoseksuelle Lyon byguide noget for dig.

Lyon

Frankrigs tredjestørste by og hovedstaden i regionen Auvergne-Rhône-Alpes, Lyon er hjemsted for en halv million mennesker. Det ligger i hjertet af et storbyområde med over 2 millioner mennesker.

Grundlagt efter ordre fra senatet for romerske flygtninge, har Lyon i mange århundreder været på krydsfeltet for europæisk historie. I 1572 fandt katolikker massakren af ​​protestanter på St. Bartholomew's Day sted, og mange historiske bygninger blev raseret under den franske revolution. Brødrene Lumière opfandt biografen her.

I dag er Lyon kendt for sit køkken, der er blevet omtalt som verdens gastronomiske hovedstad. Det er hovedkvarteret for INTERPOL og er centrum for bank, software og lægemidler. Turister tiltrækkes af en fantastisk arkitektur, imponerende gadekunst, gode shoppingmuligheder, mange museer og dens livlige homoseksuelle.

Homoseksuelle rettigheder i Frankrig

For homoseksuelle rettigheder i Frankrig, se vores Gay Paris Byguide .

Homoseksuel scene

Selvom den er lille i forhold til Paris, er Lyons homoseksuelle scene en af ​​de mest livlige i Frankrig. De fleste spillesteder er koncentreret i Vieux Lyon. I Lyon finder du Bøssebarer, Danseklubber, Krydstogtsklubber, Homoseksuelle saunaer og massageservice catering til homoseksuelle kundekreds.

Lyon er en utrolig forskelligartet by, og hver juni åbner byen sine arme og fejrer den utroligt populære stolthedsfestival. Der er også en Queer Film Festival i marts og en filmfestival med homoseksuelle temaer i nærheden Saint-Etienne hver november.

 

At komme til Lyon

Med fly

Saint-Exupéry Lufthavn (LYS) ligger 25 km øst for byens centrum. Det er Frankrigs 4. travleste lufthavn og har gode forbindelser til destinationer i Europa, Mellemøsten, Nordafrika, Nordamerika og Frankrigs oversøiske departementer.

Rhônexpress-sporvognstjenesten tager dig direkte til byens centrum på en halv time. Det er en dyr service (15.90 €) én vej og passer med wifi og stikkontakter. Tjenesterne løber fra kl. 5 til midnat. Billetter kan købes på forhånd online, i billetautomater på stationen eller hos forvalteren (et ekstra gebyr på € 4 gælder).

En billigere offentlig transportmulighed er at tage bus 1950 til La Verpillière jernbanestation (bemærk, at der ikke er busforbindelser søndag). Denne busforbindelse koster € 4.70, og herfra kan du tage et tog til centrum for € 6.80. Med ventetider og overførsler tager denne rejse omkring en time.

Der er en taxaholdeplads uden for terminal 1, selvom det kunne være lettere og mere omkostningseffektivt at forudbestille en. En rejse ind til byen kan koste alt i området fra € 45 til € 70 afhængigt af tidspunkt på dagen og endelig destination. Rejsetiderne er omkring en halv time.

Med tog

Lyon har to hovedbanegårde i byens centrum. Part-Dieu station ligger i finansdistriktet, og Perrache er den historiske station. Begge tilbyder gode forbindelser i hele Frankrig. Direkte internationale tjenester fra Part-Dieu inkluderer destinationer i Spanien, Tyskland, Belgien, Schweiz og Storbritannien via Eurostar.

 

At komme rundt i Lyon

Til fods

Selvom Lyon er en storby, er byens centrum let at gå til fods. Det tager cirka 20 minutter at komme fra Place des Terreaux til Place Bellecour, og metrostationer ligger normalt omkring 10 minutter fra hinanden. Trafik kan blive tæt ved større kryds, og chauffører svirrer ofte med rødt lys.

Med offentlig transport

Lyon har et effektivt og integreret offentligt transportnetværk, der drives af TCL. Billetter koster €1.80 for en times rejse på tværs af netværket af metrotog, busser, trolleybusser, sporvogne og kabelbaner. Dagskort starter ved 5.50 € og kan købes fra automater på stationen (de accepterer kun mønter) og butikker, der viser et TCL-skilt.

Metroer, sporvogne og kabelbaner kører fra omkring kl. 5 op til midnat med ventetider i områderne 2 minutter til 10 minutter afhængigt af tidspunktet på dagen og linjen. Nogle buslinjer kører ikke efter kl. 9, men der er en natbusservice hver time på nogle linjer kaldet "Pleine Lune" (fuldmåne).

Med taxa

Taxaer er ret dyre i Lyon, og en chauffør kan vælge at opkræve 7 € for enhver rejse. Ekstra gebyrer kan gælde for bagage, afhentning fra togstationen eller lufthavnen og 4. passagerer. Der er taxaholdepladser, men det kan være mere tidseffektivt og omkostningseffektivt at booke på forhånd.

 

Hvor skal man bo i Lyon

Hoteller i eller i nærheden af ​​byens centrum er praktisk til at udforske byen. For vores liste over de bedste hoteller i Lyon eller homoseksuelle rejsende, besøg venligst vores Hoteller i Gay Lyon .

 

Ting at se og gøre

Basilikaen Notre-Dame de Fourvière - bygget i det 19. århundrede og en sammensmeltning af byzantinsk og romansk arkitektur, er denne kirke en af ​​de ikoniske billeder af Lyon. Lokale joke, at bygningen ligner en hovedet elefant.

Musée Gadagne - beliggende i centrum af Lyon, består dette museum faktisk af to museer. Lyon historiemuseum tilbyder et fascinerende indblik i den varierede fortid i denne spændende by. Museet for verdensdukker er lidt uhyggeligt.

Passage Thiaffait - en af ​​Lyons berømte overdækkede gangbroer i det gamle silkekøbmandskvarter. Dette område er fyldt med kunstnerværksteder og er et godt sted at købe en gave til nogen.

Parc de la Tête d'Or - stor bypark åbnede i 1857. Dette er et perfekt sted at fordrive en solrig eftermiddag. Der er en sejlsportssø, enorme drivhuse og en zoologisk have her, som er berømt for sin samling af "African Plains".

Les Halles de Lyon Paul Bocuse - et fantastisk sted at se, hvorfor Lyon har ry for at være en gourmethovedstad. Dette indendørsmarked har steder, hvor du kan sidde på et sted med frokost og vin. Du kan også tage gastronomiske lækkerier væk for at prøve på et senere tidspunkt eller tage en picnic.

Institut & Musee Lumière - fascinerende museum dedikeret til fædrene til biografen i en smuk art nouveau-bygning. Noget af udstillingen er på engelsk, men det anbefales at betale 3 € for en guide.

 

Hvornår skal Besøg

På trods af sin nærhed til Alperne er sne faktisk usædvanlig her. Selv om sommermånederne er de tørreste, er regn ret uforudsigelig her og kan vises når som helst. Juni og september er sandsynligvis de bedste måneder at besøge, da vejret normalt er behageligt, og der er færre turister. Vintervind fra Alperne kan bide.

Til ære for Lyons filmarv er byen vært for Festival Lumière, som tiltrækker stjerner fra fransk og international biograf. Der er også de toårige festivaler for dans og moderne kunst og decembers ikoniske Festival of Lights. maj ses Nuits Sonores electroinc musikfestival sænke sig over byen. Pride afholdes juni.

 

Penge

Frankrig er et land i euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Hoteller, banker og nogle lokale virksomheder driver også valutaborde.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.