Homoseksuelle Gent

Gay Gent City Guide

Første gang i Gent? Så er vores homoseksuelle Gentids guide lige hvad du har brug for.

Gent

Hovedstaden og største by i Belgiens Østflandern-region. Der bor over 250,000 mennesker i kommunen, hvilket gør den til Belgiens næststørste og omkring 2 i hovedstadsområdet, hvilket gør den til Belgiens tredjestørste.

Historien om Gent som by begyndte omkring 650 e.Kr., St. Amand etablerede to klostre her. I det 13. århundrede var det den største by nord for Alperne efter Paris. Omkring dette tidspunkt blev dens tekstilindustri fremtrædende. Det blev ødelagt i Firsårskrigen og blev besat af tyskerne i begge verdenskrige.

I dag er Gent en stor universitetsby, og som sådan er mange forskningsvirksomheder baseret i byen. Det har en kosmopolitisk, men alligevel indbydende stemning. Turister kommer for at se dens smukt bevarede middelalderlige arkitektur og opleve dens charmerende flamske gæstfrihed.

Homoseksuelle rettigheder i Belgien

For information om homoseksuelle rettigheder i Belgien, se venligst vores Homoseksuel Bruxelles byguide.

Homoseksuel scene

Gent har en kompakt, men alligevel meget synlig homoseksuel scene. Der er et par Homoseksuelle saunaerNogle Homoseksuelle barer og dansehunde og Mand massage spa. Du kan finde cruising action omkring citadellet. Den store studenterpopulation betyder, at byen er åben og homoseksuelle besøgende er velkomne overalt i byen.

På trods af sin kompakte homoseksuelle scene har Gent været kernen i homoseksuelle befrielsesbevægelser i Belgien siden 1969. Lokal homoseksuel velgørenhedsorganisation Casa Rosa foretager en "Pink Walk" i Gent, der tager del i byens LGBT-historie. De organiserer også LGBT-begivenheder hele året.

 

At komme til Gent

Med fly

Gent har ikke en egen lufthavn. Du ankommer sandsynligvis til Gent via Brussels Airport (BRU) eller Brussels South Charleroi Airport (CRL).

Bruxelles lufthavn (BRU) er Belgiens største lufthavn og tilbyder forbindelser til destinationer i hele Europa samt langdistanceforbindelser til Afrika, Asien og Nordamerika. Direkte tog til Gent tager omkring en time og kan tages direkte fra Bruxelles lufthavn-Zaventem fra terminalens niveau 1.

Med tog

Gent har to store togstationer. Gent Sint-Pieters driver rutefart til Bruxelles og har internationale forbindelser til Antwerpen, hvor du kan oprette forbindelse til det større europæiske jernbanenet. Det ligger 30 minutters gang fra centrum eller en 15-minutters sporvogn (linje 1). Gent-Dampoort tilbyder direkte forbindelser til andre destinationer i Belgien.

 

At komme rundt i Gent

Til fods

Gents centrum er kompakt og let at navigere. Det er en fantastisk måde at tage det middelalderlige centrum på, da det er fodgængere.

På cykel

Gent har næsten 250 miles cykelstier, og som sådan er cykling meget populær her. Det har en cykelgade, hvor cyklister har prioritet. Nogle dele af byens centrum er brostensbelagt, hvilket gør cykling lidt af en udfordring i disse områder.

Med offentlig transport

Gent har et pålideligt system med busser og sporvogne, der drives af De Lijn. Hvis stoppestedet har en billetmaskine, skal du købe en billet der, og chaufføren sælger ikke dig en. Forudkøbte billetter koster € 1.40, mens de fra chaufføren er € 3. Et ti-turpas kan købes til € 14 og er gyldigt i andre flamske byer. Husk at validere billetter.

Services kører temmelig regelmæssigt om dagen fra tidligt om morgenen til senere på aftenen. Der er nogle nattjenester, men disse er begrænsede.

Med vandsporvogn

En quirky måde at komme rundt i Gent er med vandtram. For € 12.50 (rabatter gælder for grupper og andre) kan du hoppe af og på på populære steder i Gent. Tjenesten løber fra 1. april til 1. november hver lørdag og søndag.

Med taxa

Taxaer findes på mange populære steder i Gent, men de er dyre, når man tænker på byens størrelse. De fleste restauranter, barer og hoteller bestiller dig gerne en taxa.

Hvor skal man bo i Gent?

For en liste over anbefalede hoteller i Gent, se venligst vores anbefalede hoteller i Gent side.

Ting at se og gøre

Sankt Bavos Katedral - denne gotiske katedral blev afsluttet i 1569 og er en af ​​middelalderens mest fremtrædende vartegn. Af særlig opmærksomhed er Gent Alter, som betragtes som det bedste værk af Hubert og Jan van Eyck

SMAG - Gents moderne kunstmuseum er et must for kulturgribbe. Her kan du finde værker af Andy Warhol og Francis Bacon.

Fredag ​​marked - Siden det 13. århundrede er "fredagsmarkedet" en livlig shoppingoplevelse. Det er også åbent lørdag og søndag, men søndag er kendt for sit fuglemarked.

Belfry - Klokketårnet har været et symbol på Gent siden 1380. Du kan tage en elevator til tårnet for at få udsigt over byen og se de ikoniske klokker tæt på.

Tøjhallen - ved siden af ​​klokketårnet. Tøjhallen har været mødestedet for Gents købmænd siden 1425.

Kanalkrydstogt - om foråret, sommeren og det tidlige efterår er en kanaltur en romantisk måde at tage seværdighederne op i et afslappet og afslappet tempo.

Bourgoyen-Ossemeersen - et naturreservat i udkanten af ​​Gent. Der er fremragende vandrestier og steder at tage en picnic i sommersolen.

Flanders Field American Cemetery - ligger 30 miles ud af Gent. Dette er et rørende mindesmærke over amerikanske liv, der gik tabt i ødelæggelsen af ​​XNUMX. verdenskrig.

Hvornår skal Besøg

Sommermånederne er varme og behagelige, men mange turister kommer her. Juletiden er også populær på trods af det kolde og våde vejr, som Gent oplever om vinteren. Regn er almindelig hele året, så vær forberedt bare i tilfælde af.

Gent har en række festivaler og arrangementer, der afholdes hele året. Gentse Feesten er en 10-dages festival i juli med gratis musik og en af ​​de mest populære begivenheder i kalenderen. I oktober tiltrækker Film Fest Gent filmbuffere fra Belgien og udlandet, hvor World Soundtrack Awards er juvelen i festivalens krone.

Visa

Belgien er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for et Schengen-visum.

Penge

Belgien er medlem af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.