Homoseksuelle St. Petersborg

Gay Saint Petersburg City Guide

Første gang i Sankt Petersborg? Så er vores homoseksuelle Sankt Petersborg byguide lige hvad du har brug for.

Skt. Petersborg | Санкт-Петербу́рг

Den næststørste by i Rusland. Sankt Petersborg er et føderalt emne i Rusland og hjemsted for omkring 5 millioner mennesker.

Sankt Petersborg blev oprettet af tsar Peter den Store i 1703 for at have en havn til handel, og blev bygget af værnepligtige bønder og svenske krigsfanger. Det var sæde for den russiske regering indtil den bolsjevikiske revolution i 1917. I 1924 blev den omdøbt til Leningrad og belejret af tyske styrker i 2. verdenskrig.

Efter opløsningen af ​​USSR i 1991 led Sankt Petersborg under økonomisk tilbagegang. Det formåede at rejse sig selv og er nu et vigtigt center for handel, rumfartsteknik og gas- og olieindustrien. Turister tiltrækkes af dens fantastiske arkitektur, fantastiske kultur og eksklusive shoppingmuligheder.

Homoseksuelle rettigheder og situationen i Rusland

For information om homoseksuelle rettigheder og situationen i Rusland, se venligst vores Homoseksuel Moskva By Guide side.

Homoseksuel scene

Efter russiske standarder er Sankt Petersborg en ret liberal by, men den ligger meget langt bag Vesteuropa. Du bør ikke have problemer i større hotelkæder, men vær forsigtig med hensyn til at vise offentlige udstillinger af kærlighed. Vær meget forsigtig, når du bruger tilslutningsapps, da der har været tilfælde af homofober, der bruger appen til at målrette mod homoseksuelle.

Skt. Petersborgs homoseksuelle scene er for det meste underjordisk, hvor de kendte besøger de bedste fester. Der er nogle homoseksuelle barer og klubber, men der er ikke rigtig en bestemt homoseksuel scene.

 

At komme til Sankt Petersborg

Med fly

Pulkovo Lufthavn (LED) ligger 23 km fra byens centrum og er Ruslands tredje største lufthavn. Det er godt forbundet med destinationer i det tidligere Sovjetunionen og er et knudepunkt for flyselskabet Rossiya. Det tilbyder forbindelser til Europa, Mellemøsten, Fjernøsten og Nordafrika.

Bybusser 39, 39Ex og minibus K39 kører fra lufthavnen til metrostationen Moskovskaya fra 5.30 til 1.30. Turen til metrostationen tager 35 minutter og koster 40 RUB. En metro fra metrostationen til byens centrum tager 20 minutter, men lukker kl. 12.20, så du bliver nødt til at tage en natbus, hvis du ankommer sent.

Taxaer kan bestilles fra servicekabinen ved ankomsten, men det er praktisk at bestille din elevator på forhånd. Tag ikke en taxa med en af ​​de mange touts i ankomstområdet, da de vil rive dig af. En rejse til centret skal koste mellem RUB1000-1500. Biludlejning er tilgængelig i lufthavnen, og køreturen tager 30 minutter uden trafik.

Lappeenranta Lufthavn (LPP), der ligger over grænsen i Finland, er i pendlerafstand fra Sankt Petersborg. Det er usandsynligt, at du ankommer her, da det for det meste tjener feriedestinationer i Europa og nogle byer. Nogle billige tilbud kan opnås ved at rejse på denne måde, men visumsager kan vanskeliggøre indrejse i Rusland fra Finland.

Med tog

 

Skt. Petersborg har 5 hovedbanegårde. Baltiysky StationFinlyandsky StationLadozhsky StationMoskovsky Station og Vitebsky Station. De er godt forbundet med destinationer i hele Rusland og tilbyder flere sovende tjenester til steder i Europa og det tidligere Sovjetunionen.

Med båd

Sankt Petersborg er en populær destination på Baltic Cruises. På disse krydstogter har du ikke brug for visum for indrejse, men du skal være med på turen på alle punkter. St Peter Line tilbyder rutefart til Stockholm og Helsinki. I færgehavnen kan du tage en taxa eller leje en bil for at komme ind i byen.

Homoseksuelle St. Petersborg

Kom rundt i Skt. Petersborg

Til fods

På grund af byens enorme størrelse er det kun virkelig praktisk at gå inden for bestemte kvarterer. Visse forholdsregler bør tages, især når man går om natten eller under fodboldkampe, men for det meste vil du have det godt, hvis du opholder dig i byens centrum. Is om vinteren kan være et problem, og sne, der falder ned fra butiksfronter, er en gener.

Med metro

Sankt Petersborg Metro-system er det næststørste i Rusland og er et syn i sig selv på grund af dets udsmykkede stop, hvoraf mange har store lysekroner, der belyser dem. Tjenesterne er hurtige og regelmæssige med 30 sekunders mellemrum mellem tog i rushtiden. Tjenesterne har en tendens til at køre fra kl. 5.45 til midnat, men dette kan variere.

Alle rejser koster RUB45, men det er muligt at købe 10-billetkort til RUB355, som skal bruges inden for en uge efter køb. Du kan købe forudbetalte kort (svarende til Oyster Cards) eller indsætte tokens i turnstilen. Stationsnavne vil være i det latinske alfabet, men meddelelser vil være på russisk.

Med bus, trolleybus eller sporvogn

Busser, trolleybusser og sporvogne kan føles som en ”autentisk” oplevelse, da de ofte er trange, og agterkabelledere sandsynligvis ikke taler engelsk. En enkelt rejse koster 40 RUB og tilbyder en mere omfattende transportform end metroen.

Med taxa

Taxaer er dyre, og byen har et problem med uregistrerede taxaer. Enig en fast billetpris for at undgå at betale for oddsen. I bedste fald kan de forsøge at rive dig af, i værste fald kan du blive bedøvet og dræbt. Vær forsigtig og handle med det samme du føler dig mistænksom! Uber og andre taxa-apps er tilgængelige. Chauffører vil sandsynligvis ikke tale engelsk.

Ting at se og gøre

Eremitagemuseet og paladset - dette kunstmuseum er enormt og huser over 3 millioner kunstværker (fra Michelangelo til Rubens). Køerne er lange, men det at booke online og betale ekstra vil hurtigere komme ind. Det kan også være værd at forkaste en rejseguide, der kan give ekstra visdom og føre dig direkte til det, du vil se.

Russisk museum - en fremragende modstykke til The Hermitage, idet dette museum udelukkende udstiller russisk kunst i stedet for vestlig kunst. Her finder du fantastiske kunstværker af kunstnere, der er ukendte uden for Moder Rusland.

Peter og Paul fæstning - mens selve øen er ganske dejlig at gå rundt, er kirken på denne befæstede ø hovedattraktionen. Her er flertallet af de russiske Romanzere i Rusland begravet her.

Kirov Museum - det tidligere hjem for Leningrads borgmester, Sergey Kirov, fra 1927-1934. Her kan du få en fascinerende indsigt i, hvordan livet var i det tidlige Sovjetunionen.

Mariinsky-teatret - Et besøg i Rusland ville ikke være komplet med at tage en ballet i verdensklasse ind i et af verdens smukkeste forestillingsrum.

Passazh - en fantastisk, avanceret butik, hvor konerne til Oligarch kaster sig mod hinanden for at bruge, bruge, bruge!

Tikhvin Kirkegård - en pilgrimsfærd for kunstentusiaster. Her finder du blandt andet komponisten Tschaikovsky og forfatteren Dostoevsky det sidste hvilested.

Mikhailovskiy Theatre - udefra er Mariinsky et mere imponerende ydeevne, men indersiden af ​​Mikhailovskiy er lige så imponerende. Her kan du fange det bedste i russisk (og international) opera og ballet.

Hvornår skal Besøg

På grund af byens breddegrad modtager Sankt Petersborg næsten 24 timers dagslys om sommeren og omvendt om vinteren. Somrene afkøles af Østersøen og er behagelige. Vintrene er bitre og kan være meget ubehagelige. De fleste turister ankommer i maj eller juni.

I løbet af året er der en række kulturelle begivenheder og festivaler af interesse i Sankt Petersborg. 9. majs Sejrsdag er fuld af militær pomp og omstændigheder til minde om nazistenes nederlag i 2. verdenskrig. Scarlet Sails sommersolhvervshestival er meget populær. Nytårsaften er ikke tilladt (men koldt).

Visa

De fleste besøgende har brug for visum for at rejse ind i Rusland. Du kan finde en nyttig liste over visumfritagne lande her. At få visum er en ganske kompleks proces. Det er bedst at planlægge dit besøg inklusive hotelophold i god tid.

Når du har booket dit hotel (via ethvert online-system), skal du kontakte hotellet for at få en officiel invitation til din opholdsperiode. Du bliver nødt til at gentage dette for hvert hotel, du bestiller, så du har officielle invitationer til at dække hele dit ophold. Når du har modtaget dine invitationer, skal du ansøge via et visumservicefirma eller gør det online her.

Mens du er i Rusland, skal du til enhver tid medbringe vores pas og ikke en kopi. Der er en god chance for, at enhver turist kan blive stoppet af en politibetjent. Hvis du ikke er i stand til at fremvise dit pas, når du bliver bedt om det, får du en bøde. Det er lige så vigtigt at opbevare en kopi af dine dokumenter på dit hotel, hvis du mister dine originaler

Det er også en meget god ide at gemme kontaktnummeret til dit lands ambassade i din telefon.

Penge

Russlands valuta er rublen (RUB). Nogle varer kan annonceres i dollars eller euro, men den endelige regning vil være i den lokale valuta. Du vil ikke kæmpe for at finde pengeautomater eller legitime skiftere i Sankt Petersborg.

Kort accepteres mange steder, men det kan være værd at informere din bank om dine rejsedatoer for at undgå komplikationer.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.