Gay Lille · Byguide

Gay Lille · Byguide

Planlægger du din første tur til Lille? Så er vores homoseksuelle Lille byguide side noget for dig.

Lille

Hovedstaden i Hauts-de-France-regionen og skrævende den belgiske grænse. Lille er hjemsted for omkring en kvart million mennesker, hvilket gør det til Frankrigs 10. største by. Over en million mennesker bor inden for byområdet - det 5. største i Frankrig.

Arkæologiske udgravninger antyder, at området, hvor Lille blev bygget, har været befolket siden 2000 f.Kr. men den første registrerede omtale af Lille var i 1066 (e.Kr.). Det har en historie med invasioner med vikinger, magyarer og protestantiske radikaler i det 16. århundrede. Det blev besat af tyske styrker i både første og anden verdenskrig.

I dag er Lille et centrum for industrien og er hyldet for sin internetvenlige kultur. Det er kendt for sine universiteter, hvor dets studerende befolkning bidrager til dets pulserende natteliv. Besøgende vil blive charmeret af sin fantastiske historiske arkitektur, gode shoppingmuligheder og beskedne homoscene.

 

Homoseksuelle rettigheder i Frankrig

For information om homoseksuelle rettigheder i Frankrig, se vores Homoseksuel Paris-guide-side.

 

Homoseksuel scene

På grund af Lilles store studerende befolkning (og Frankrigs historie med tolerance), er Lille meget imødekommende over for LGBT+-rejsende. Lilles organiserede homoseksuelle scene er beskeden i forhold til Paris eller Bruxelles, men byen har sin rimelige andel af homoseksuelle spillesteder, herunder nogle Bøssebarer, Gay Cuise klubber og Homoseksuelle saunaer

Lille er vært for en populær årlig Pride-festival, som regel afholdes i slutningen af ​​maj / begyndelsen af ​​juni. Dens vigtigste begivenhed er lørdagens gadeoptog og fest; der er dog begivenheder programmeret i løbet af paraden.

 

At komme til Lille

Med fly

Lille-Lesquin Lufthavn (LIL) er en lille lufthavn, der ligger 7 km syd for byens centrum. Det tilbyder begrænsede forbindelser til indenlandske lufthavne og destinationer i Europa og Nordafrika. Der er en sæsonbestemt langdistanceforbindelse til et af Frankrigs oversøiske departementer i Caribien.

En direkte bus fra lufthavnen fører dig ind i byens centrum på omkring 20 minutter. Tjenesten kører hver time med enkeltbilletter, der koster £ 7. Taxaer kan hyldes i lufthavnen eller bestilles på forhånd. En rejse koster mellem € 25-30 og ind i centrum. Biludlejning er tilgængelig fra lufthavnen. Turen til byen tager cirka 15 minutter.

På grund af Lilles beliggenhed er der større sandsynlighed for, at du flyver til Paris Charles de Gaulle Lufthavn (CDG), Bruxelles Lufthavn (BRU) og Bruxelles South Charleroi Lufthavn (CRL). Fra Charles de Gaulle er det muligt at komme til Lille på en time med tog, og der er en direkte bus fra South Charleroi til Lille, som tager 90 minutter.

Med tog

Lille har to hovedbanegårde. Lille Flandres tilbyder lokale forbindelser og TGV-tjenester til og fra Paris. Lille Europa tilbyder en bredere vifte af forbindelser til destinationer i hele Frankrig, Belgien og Eurostar-forbindelser til London St Pancras (om halvanden time), hvor du kan oprette forbindelse til andre destinationer

 

At komme rundt i Lille

Til fods

Lilles historiske bymidte er kompakt og malerisk, hvilket gør det perfekt til at udforske til fods. Regn er almindeligt hele året, så pak i overensstemmelse hermed.

Med offentlig transport

Transpole driver Lilles integrerede system af busser, 2 sporvognslinjer og 2 førerløse metrolinjer. Billetter starter ved €1 for en 3-stop Zap-billet til €14 for et sæt på ti billetter. Tjenesterne kører fra kl. 5.30 til omkring midnat hver dag undtagen den første maj. Nogle busruter krydser grænsen til Belgien.

Med taxa

Taxaer kan let hyldes i Lille eller findes i rækker, men det kan være lidt sværere at få en taxa sent om natten eller i myldretiden. Taxi-appen fungerer i Uber. Tag de sædvanlige forholdsregler og gå ikke ind i umærkede førerhuse og tjek for tegn på, at bilen er lovlig (måler, prisvisning, ID osv.).

 

Hvor skal man bo i Lille?

Lille har et godt udvalg af indkvarteringer i byens centrum tæt på de bedste seværdigheder. Vores liste over de bedste Lille -hoteller til homoseksuelle rejsende findes på Lille Hoteller side.

 

Ting at se og gøre

Den Gamle Børs - en fantastisk bygning, bygget i 1653. Denne tidligere børs er et af byens store vartegn og huser boghandlere eller et blomstermarked i dens indre gårdhave.

Den nordlige ilder - den største boghandel i Europa, hvilket gør den til en turistattraktion i sig selv. Her finder du 8 etager med bøger og en hyggelig cafe.

Lille Kunstpalads - et af de største kunstmuseer i Frankrig. I dette blændende eksempel på Belle-Époque-arkitekturen finder du kunstværker af Toulouse-Lautrec, Picasso, Rubens og Rembrandt.

Lille Botaniske Have - et behageligt sted at tage en romantisk spadseretur eller picnic på en solskinsdag. Her finder du et varieret udvalg af planter, en stor og naturskøn sø, og byens astronomiske observatorium.

Vieux Lille Shopping - mens den historiske gamle bydel alligevel har de fleste af Lilles turistattraktioner her, er det også her, du kan finde eksklusive navne og trendy designerbutikker.

Wazemmes marked - et skatkammer af antikviteter, landmænds produkter, kunsthåndværk og streetfood. Afholdes hver tirsdag, torsdag og søndag morgen.

Lille Katedral - med sit museum for religiøs kunst er denne neogotiske katedral et nationalt monument.

Citadel - konstrueret af militæringeniøren Vaudan i det 17. århundrede af militæringeniøren (som omtalte den som citadellernes dronning). Det er værd at få en rundvisning for at tage i historien om denne fascinerende bygning.

 

Hvornår skal Besøg

Vejret i Lille kan beskrives som moderat. Somrene bliver ikke for høje, og mens vintrene kan dykke under nul, er dette ikke normen. Du kan forvente regn på alle tider af året. Juni og september er de travleste måneder, så for at undgå horderne undgå disse måneder.

Der afholdes mange populære festivaler og begivenheder i Lille i løbet af året. La Braderie er en yderst populær begivenhed i september, hvor byen bliver et loppemarked med musikere og gadeartister overalt. En gang om måneden i Wazemmes er Chalice Sound System-reggae-begivenheden, som har en feststemning.

 

Visa

Frankrig er inden for Schengen-visumområdet. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Frankrig er en del af euroen. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.