Gay Granada · Byguide

Gay Granada · Byguide

Første gang i Granada? Så er vores homoseksuelle Granada byguide side noget for dig.

Granada

Hovedstaden i provinsen af ​​samme navn og en del af Andalusien. Granada er hjemsted for over 200,000 mennesker og hjertet af Spaniens 13. største byområde med lige under 500,000 mennesker i de omkringliggende områder.

Mens romerske ruiner giver os et fingerpeg om byens gamle historie, er det maurernes arkitektur, der virkelig skiller sig ud. I 711 invaderede maurerne og fuldendte det ikoniske Alhambra i det 14. århundrede. I 1492 blev byen taget tilbage af spanierne, men byen stod tilbage med en stor arv af fantastisk islamisk arkitektur.

Bortset fra at være en af ​​de mest maleriske byer i Europa, er Granada en af ​​Spaniens vigtigste universitetsbyer, som giver byen en ungdommelig summen. Turister kan bruge mange timer på at prøve lækker mad i byens mange restauranter, drikke fine vine i terrassebarer og fare vild i dens labyrintlignende gader.

Homoseksuelle rettigheder i Spanien

For information om homoseksuelle rettigheder i Spanien, se vores Gay Madrid Byguide .

 

Homoseksuel scene

Fødested for den legendariske queer digter Federico García Lorca, Granada har ikke rigtig meget af en homoseksuel scene sammenlignet med andre spanske byer. Alle barer og klubber byder velkommen til homoseksuel skik, men hvis du virkelig har brug for selskab med andre mænd, er der et velholdt sauna for dig at besøge.

I juli er der en beskeden gay pride-festival. Det tiltrækker fra besøgende fra hele Andalusien og et par besøgende fra udlandet. I typisk spansk stil er der fiesta-vibes.

 

At komme til Granada

Med fly

Federico García Lorca Granada-Jaén Lufthavn (GRX) er en lille lufthavn, der ligger 15 km vest for Granada. Det tilbyder et par internationale tjenester til destinationer i Storbritannien, Frankrig og Italien, men betjener for det meste andre lufthavne i Spanien.

Fra lufthavnen kan du tage en bus ind til byens centrum, og billetter koster 2.90 €. Turen tager i alt 45 minutter, men det er til slutningen af ​​linjen - dit stop kan være nærmere. Tjenesterne kører fra kl. 5.45 til kl. 10.30 med længere ventetid om natten.

Taxifirmaer fra de nærliggende byer betjener lufthavnen og kan blive hyret fra lufthavnen. Køer burde ikke være for meget af et problem, men hvis tiden er afgørende, kan du reservere på forhånd. Til byens centrum bør turen tage omkring 30 minutter og koste omkring €30. Biludlejning er tilgængelig i lufthavnen.

På grund af de begrænsede tjenester, der er tilgængelige i lufthavnen i Granada, vælger mange besøgende at flyve til nærliggende Málaga lufthavn (AGP) som er den travleste lufthavn i Andalusien. Der er en direkte busforbindelse mellem lufthavnen og Granada, men kan tage omkring 2 timer.

Med tog

Granada har sin egen togstation, men den er ikke godt forbundet med over spanske byer (bortset fra Almeria). Antequera er det vigtigste ankomststed fra andre store spanske byer og har forbindelse til Granada med bus. Jounreys fra Antequera til Granada tager 1 time og 15 minutter og skal markeres på dine billetter.

 

At komme rundt i Granada

Til fods

På nogle måder er Granada en fantastisk by at udforske til fods - alle de store seværdigheder er i nærheden, og det giver en fantastisk udsigt. I andre ikke så store snoede gader, der er lette at fare vild i, scootere, der kører op ad sidegader, nogle ekstremt kuperede områder (især tæt på Alhambra), hundeafskillelse (for det meste væk fra de vigtigste turiststeder).

Med bus

Busser markeret med C dækker centrum af Granada og de vigtigste turistattraktioner. Rejser starter fra € 1.20, men billetter til flere rejser kan købes for at spare penge. Tidsplaner for linjerne er ikke tilgængelige, men hvis du er ved et større stop, vil der være et elektronisk skilt, der viser de næste tjenester / ved mindre stop er der en teksttjeneste.

Med metro

Granada Metro åbnede for nylig i september 2017 og opererer i øjeblikket 1 linje, der mest bruges af pendlere. For at rejse skal du købe et Metropolitan-kort til en billig pris, der kan fyldes op. Enkeltrejser starter ved 82 cent.

Tjenesterne kører fra kl. 6.30 til 11 mandag til torsdag og lukker kl. 2 på fredag ​​aften. I weekenden starter tjenester kl. 7.30 og slutter kl. 2 lørdag aften og kl. 11 søndag. På helligdage kører tjenesterne mere som weekendtjenester, og der kan være forstyrrelser i servicen på dagen for fodboldkampe.

Med taxa

Taxaer kan hyldes på gaden de fleste steder i Granada, og der er taxaholdepladser i hele byen, men det er bedst at bestille på forhånd, især i travle tider. Priserne kan variere afhængigt af tidspunktet på dagen eller om det er weekend eller ferie.

 

Hvor skal man bo i Granada

For nogle af de bedste Granda-hotelvalg og gode tilbud, besøg vores Homoseksuel Granada Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

The Alhambra - at tage til Granada og ikke se Alhambra ville være som at tage til Paris og ikke se Eiffeltårnet! Dette mauriske citadel er muligvis det bedst bevarede eksempel på islamisk arkitektur i Spanien. Entréprisen varierer afhængigt af, hvad du vil se, men nogle dele er ekstremt populære, så forudbestilling anbefales.

Albayzin - beliggende på en bakketop overfor Alhambra oser dette hvidkalkede kvarter af karakter. Traditionelt et muslimsk kvarter, dette område oser af karakter og har mange butikker, der sælger nordafrikanske nipsgenstande og souvenirs.

Federico García Lorca-museet - et museum dedikeret til en af ​​Granadas homoseksuelle sønner. Dette museum, beliggende i en smuk grund, var sommerresidens for Federico García Lorca og hans familie. Her kan du få mere at vide om digterens liv indtil hans mord af fascisterne under den spanske borgerkrig.

Det Kongelige Kapel i Granada - en udsmykket bygning bygget i Isabelline stil. Dette er det sidste hvilested for dronning Isabella I af Castilien og kong Ferdinand II, som blev udstyret med titlen som de katolske monarker af paven for deres forsvar af troen i Spanien.

Mirador de San Nicolas - hvis du ikke har råd til rent faktisk at gå ind i Alhambra, er dette et af de bedste udsigtssteder at tage en selfie. Det bliver dog meget populært blandt turister, og pluklommer har været kendt for at operere i området.

Science Park - en spændende moderne bygning med en række spændende interaktive udstillinger indeni. Det har en særlig sektion dedikeret til de mauriske videnskabsmænd, der engang boede i regionen.

Sacromonte - tidligere sigøjnerkvarteret i Granada, Sacromonte er kendt for sine kaktusser og karakteristiske huleboliger. Det er også et af de bedste steder i Granada at nyde live flamencodans. 

Alcaiceria - marked bygget i den karakteristiske mauriske stil. Et godt sted at købe gaver eller souvenirs.

 

Hvornår skal Besøg

På grund af sin placering i bjergene bliver Granada ikke så varmt som nabolandene Sevilla og Cordoba, men temperaturen kan nå op i 40'erne. Det bliver ikke for travlt om sommeren, men forårs- og efterårsbesøg betyder, at du er mere tilbøjelig til at få billetter til Alhambra. Vintrene er kølige og våde, og frost er almindelig.

En bred vifte af begivenheder finder sted i hele kalenderen i Granada. Den 2. februar er festdagen for Granadas skytshelgen San Cecilio, og det fejres med en fantastisk madfestival. Den 25. maj fejres henrettelsen af ​​Granadas lokale heltinde Mariana Pineda af Franco.

 

Penge

Spanien er et land i euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Hoteller, banker og nogle lokale virksomheder driver også valutaborde.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.