Gay Cypern Island Guide

Gay Cypern Island Guide

Første gang du besøger Cypern? Så er vores homoseksuelle Cypern-ø-guide noget for dig

 

Cypern

Republikken Cypern er et øland i det østlige Middelhav. Et medlem af EU, Cypern, fik uafhængighed af Storbritannien i 1960 og har været delt siden 1974 efter et militærkup, der førte til besættelsen af ​​det nordlige Cypern.

Skønt det nu er fredeligt, kontrollerer en symbolsk FN-fredsbevarende styrke stadig bufferzonen mellem de to regioner, og nye fredsforhandlinger i 2017 syntes at love en beslutning.

Turisme er en enorm industri på Cypern. Øen har gennemsnitligt 340 solskinsdage om året, smukke strande og imponerende arkæologiske steder, som alle tiltrækker omkring 2 millioner turister hvert år.

Cypern er opdelt i 6 store distrikter: Nicosia, Famagusta, Kyrenia, Larnaca, Limassol og Paphos.

Nicosia er hovedstaden og den sidste 'delte hovedstad' i verden. En "grøn linje" skærer byen i to. Mod nord ligger hovedstaden i det nordlige Cypern (kun anerkendt af Tyrkiet). Mod syd ligger hovedstaden i Republikken Cypern.

 

Homoseksuel scene

Cypern er en homo-populær destination, selvom øens LGBT-samfund og homoseksuelle scene måske ikke lever op til forventningerne. Øen havde en gay sauna, Vinci sauna,som nu er lukket. Andre LGBT-venlige og homo-ejede etablissementer kan findes over hele øen.

Havnebyen Larnaca har en livlig bar- og nattelivsscene langs Mackenzie Beach. Limassol er hjemsted for The Elysium Bar Complex, som ligger 20 minutters kørsel fra byens centrum (fra vejen mod Germasogeia).

Hovedstaden Nicosia har nogle homoseksuelle spillesteder og et udendørs cruising-sted i National Gardens, der besøges af tyrkisk-cyprioter. De smukke strande i Paphos er populære blandt homoseksuelle solbadere og nudister.

 

Homoseksuelles rettigheder på Cypern

Mens den er socialt konservativ, har Cypern vedtaget LGBT-love for at overholde EU-kravene. Aktivitet af samme køn er lovlig, og der er begrænsede love om forskelsbehandling.

En lignende beskyttelse mod forskelsbehandling trådte i kraft i det nordlige Cypern i 2014, selvom homoseksuelle liv fortsat er diskrete med meget få åbent homoseksuelle steder.

Kirenia-Slot-Nord-Cypern

 

Hvor skal man bo på Cypern

Der er nogle gode hotelvalg over hele øen, mere i Limassol, Larnaca og Paphos. Tjek de seneste hotelrabatter på Cypern på Siden Cypern Hoteller.

 

Visa

Cypern er medlem af Schengen, men har endnu ikke implementeret det fuldt ud. For borgere i EU og EFTA (Island, Liechtenstein, Norge) og Schweiz kan et godkendt ID-kort (eller pas) bruges til at komme ind. Andre har generelt brug for et pas for indrejse.

Internationale rejsende forventes at gennemgå regelmæssig immigration, undtagen dem, der rejser fra et EU -land. Hvis Cypern normalt kræver visum for din nationalitet, kan dette fraviges, hvis du allerede har et gyldigt Schengen -visum.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.