Cardiff Slot

Gay Cardiff City Guide

Første gang i Cardiff? Så er vores homoseksuelle Cardiff byguide lige hvad du har brug for.

Cardiff

Hovedstaden og den største by i Wales. Cardiff er Storbritanniens 11. største by. Det er hjemsted for omkring 350,000 mennesker i selve byen, men hovedstadsområdet huser 1.5 millioner mennesker.

I 1081 konstruerede Vilhelm Erobreren det normanniske slot, der stadig står i dag. Mens havnen altid har været vigtig, fik den mere fremtrædende plads i det 19. århundrede med kulindustriens ankomst. Cardiff udvidede hurtigt fra en lille by til en større by i denne periode.

I dag er Cardiff en travl by med en levende og forskelligartet økonomi. Dens medieindustri er en af ​​de bedste i Storbritannien med BBCs flagskibs tv-show Doctor Who, der bliver filmet og produceret her. Besøgende vil blive tiltrukket af sine fantastiske shoppingmuligheder, fantastiske kulturarv og venlige homoseksuelle scene.

Homoseksuelle rettigheder i Storbritannien

For information om homoseksuelle rettigheder i Storbritannien, se vores Gay London City Guide-side.

Cardiff Slot

Homoseksuel scene

Mens Cardiff's homoseksuelle scene er relativt beskeden i størrelse, kompenserer byen mere end for det i atmosfære. Et anstændigt udvalg af BøssebarerDanseklubberKrydstogtsklubber og Saunaer er koncentreret omkring Charles Street og Churchill Way. De fleste spillesteder ligger i let gåafstand fra hinanden.

I august er Cardiff vært for Pride Cymru, som er en familievenlig festival for mangfoldighed på Cooper's Field med en karnevalsstemning. I oktober afholdes Iris Prize Festival – en 4-dages queer filmfestival, der tiltrækker mange internationale gæster.

Gay Strand

Cardiff og Swansea deler en homoseksuel naturiststrand beliggende midt mellem de to byer ved Kenfig Nature Reserve.
 
For at nå Kenfig Nature Reserve skal du tage M4 til Junction 37 og derefter følge skiltene til North Connelly. Parkering ved Kenfig Reserve Information Center og ffølg stien rundt om søen og gå derefter de 30 minutter over klitterne til stranden. Gay/naturist-området på stranden er til højre i nærheden af ​​skibsvraget. 

At komme til Cardiff

Med fly

Cardiff Airport (CWL) ligger 12 miles sydvest for byens centrum. Det har et beskedent udvalg af fly til europæiske destinationer med nogle sæsonbestemte tjenester til Caribien og Nordafrika. Qatar Airways tilbyder forbindelser til mere eksotiske destinationer.

T9-bussen tilbyder ekspresservice fra Cardiff lufthavn til byens centrum. Singler koster £ 5 mandag til fredag, og der er gratis WiFi ombord. Tjenesten kører hvert 20. minut om sommeren (30 om vinteren) fra kl. 4 til 11. Turen tager cirka 30 minutter.

 

Alternativt kan du for £1 tage shuttlebus 905 til Rhoose Rail Interchange og tage et tog direkte til Cardiff Central. Tjenesterne er hver time mandag til lørdag og hver anden time om søndagen. Billetter koster 2 £, og turen tager omkring en halv time.

Taxier kan flagges uden for terminalbygningen, men det er også muligt at reservere en taxa på forhånd for at undgå at vente. Forvent at betale i området £ 30 med rejsetider på omkring en halv time. Billeje er tilgængelig uden for terminalbygningen med de fleste større virksomheder, der opererer her.

Med tog

Cardiff Central Station ligger i hjertet af byen og ligger tæt på mange af de største attraktioner. Der er gode forbindelser til Manchester og Birmingham samt en service til London Paddington, der kun tager 2 timer.

Sådan kommer du rundt i Cardiff

Til fods

Cardiff centrum er kompakt og let at udforske til fods. De fleste seværdigheder ligger tæt på hinanden og er godt skiltet for at forhindre, at du går vild.

Med bus

Cardiff Bus driver busnetværket i byen og det omkringliggende South Wales-område. Singler koster £ 1.80 med "Day to Go" -kort koster £ 3.60. Prøv at få nøjagtig ændring, da chaufførerne kan være krævende. Hovedbusstationen ligger foran togstationen.

Med taxa

Sorte førerhuse er rigelige i Cardiff og har en hvid plade på den sorte. Disse biler kan markeres på gaden eller findes i rækker. Minicabs kan bestilles på forhånd, og Uber er tilgængelig i Cardiff. Som i alle byer skal du være forsigtig med ulovlige førerhuse og sikre, at din chauffør sætter måleren på.

Vandbus

En unik Cardiff måde at komme rundt på. Cardiff Waterbus tager dig regelmæssigt fra Millenium Stadium, Cardiff Bay og Penarth om sommeren. Billetter koster omkring £ 5

Hvor skal man bo i Cardiff

Cardiff har et stort udvalg af hoteller, fra budget til luksus. En liste over billige hoteller i Cardiff centrum kan findes på Cardiff Hoteller-side.

Ting at se og gøre

Cardiff Slot - et fantastisk syn, der omfatter alle perioder i Cardiffs historie. Her kan du se romerske ruiner, normannerne og det udsmykkede interiør fra det tidlige 20. århundrede. Indgang koster £ 12

Millennium Center - dette imponerende forestillingssted er vært for alt fra dans til opera til West End-shows. Kl. 1 er der gratis forestillinger i foyeren.

St Fagans National History Museum - dette friluftsmuseum er bygget på grunden til St Fagans slot og har rekonstruerede bygninger fra hele Wales. Du er muligvis ikke i stand til at gennemføre det på et besøg på grund af websteds store størrelse.

Victorianske arkader - Cardiff er hjemsted for shoppinggallerier, der er et godt sted at hente designervarer og boutique-hjemmetøj. Morgan Arcade og Castle Arcade er særlig opmærksomme.

Millennium Stadium - hjemsted for de walisiske nationale fodbold- og rugbyhold, dette stadion er det største i Europa med et fuldt udtrækkeligt tag. Det er også vært for udendørs koncerter af internationale musikakter.

Penarth - en smuk badeby, kærligt kendt som "haven ved havet". Perfekt til en dagstur.

Den norske kirke - en relikvie fra Cardiffs norske sømandssamfund. Denne kirke er også berømt som det sted, hvor den ikoniske børneforfatter Roald Dahl blev døbt.

Nationalmuseet Cardiff - opdag Wales historie i dette fascinerende museum. Du finder også kunstværker fra storheder som Van Gogh og Rodin her.

Hvornår skal Besøg

Cardiff er ofte blæsende og vådt, men du kan få strålende solskin i sommermånederne. Selvom vintrene kan være grå, falder temperaturen sjældent under frysepunktet. I modsætning til andre britiske byer oplever ikke Cardiff et sommerhas af turister, så enhver tid på året er god at besøge, så længe du er forberedt på vejret.

Der er mange festivaler afholdt hele året. Den 1. marts er den walisiske nationalferie, og byen er fuld til St. David's Day-parade. De walisiske Proms finder sted i juli og tiltrækker et varieret program af kunstnere. Winter Wonderland afholdt i løbet af julen har en skøjtebane og tivoli oprettet uden for rådhuset.

Visa

I de senere år har Storbritannien strammet sine indvandringsprocedurer og indført brugen af ​​biometri. Fuldstændige detaljer kan være findes her

De fleste besøgende fra Europa og lande som USA, Hong Kong SAR, Singapore og Taiwan har ikke brug for visumkontrol her til se om dette gælder for dig.

De fleste andre besøgende fra Asien, Sydafrika og Sydamerika har brug for et visum, inden de rejser til Storbritannien. Du skal normalt deltage i et interview på din lokale britiske ambassade.

Indrejse er normalt tilladt i en periode på 6 måneder, og du er fri til at rejse hvor som helst i England, Wales, Skotland og Nordirland. Et britisk visum er ikke gyldigt for rejser til andre europæiske lande.

Penge

Den officielle valuta i Det Forenede Kongerige er pund sterling (£, GBP), almindeligvis kendt som pund. Det kan være dyrt at veksle kontanter til britiske pund i Storbritannien. De fleste asiatiske rejsende får en bedre pris ved at veksle valuta, inden de rejser til Storbritannien.

Visa & MasterCard og betalingskort accepteres næsten overalt. American Express og Diners-kort accepteres bredt. Det Forenede Kongerige bruger et 'Chip and PIN' -system til alle betalinger. Hvis dit kort har en mikrochip, kan du forvente at blive bedt om at indtaste dit pinkode i stedet for at underskrive. Hvis du ikke har en PIN-kode, kan du forvente at blive bedt om at vise officielt foto-ID.

Kontaktløse betalings- og kreditkortbetalinger bliver mere og mere populære ved mindre indkøb i caféer, parkeringspladser, købmandsforretninger og på offentlig transport.

Banker åbner normalt mellem kl. 09:30 og 16:00, selvom mange i større byer eller større shoppingområder forbliver åbne meget senere.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.