Gay Bremen · Byguide

Gay Bremen · Byguide

Første gang du besøger Bremen? Så er vores homoseksuelle Bremen byguide noget for dig.

Bremen

Den næststørste by i Nordtyskland. Bremen er hjemsted for over 500,000 mennesker, hvilket gør det til Tysklands 11. største by og den største i delstaten af ​​sin navnebror. Det er en del af den større storbyregion Bremen/Oldenberg, som er hjemsted for over 2 millioner mennesker.

En af de vigtigste byer i kristningen af ​​Tyskland. Bremen var en af ​​Hanseforbundets vigtigste byer. I det 15. århundrede blev det kendt som en sponsor for pirateri. I det 19. århundrede invaderede Napoleon byen, og havnebyen Bremerhaven blev bygget på grund af flodens tilsmøring. Det blev kraftigt bombet under Anden Verdenskrig.

I dag er Bremen en velstående by og er kendt som Becks øls hjem. Mange store producenter er baseret i Bremen. Universitetet i Bremen betragtes som et af de bedste i Tyskland. Turister er tiltrukket af dets charmerende middelalderlige gader, gode shoppingmuligheder og beskeden homoseksuel scene.

 

Homoseksuelle rettigheder i Tyskland

For information om homoseksuelle rettigheder i Tyskland, se venligst vores Gay Berlin City Guide-side.

 

Homoseksuel scene

Bremen er utroligt indbydende over for LGBT-samfundet. Den homoseksuelle karneval i 1979 var en af ​​de første af sin art i Tyskland, og en af ​​dens pladser er opkaldt efter homoseksuelle rettigheder pioner Karl Heinrich Ulrichs. Den homoseksuelle scene er lille, men venlig med en homoseksuel bar, klub, cruise klub og sauna catering til homoseksuelle kunder.

Mens Bremen ikke har sin egen Pride (den nærliggende Oldenberg er vært for North West-festivalen Christopher Street Day), er der mange LGBT-venlige festivaler i byen. Der er en filmfestival, The Queer It! kunstfestival og en stor homo-tilstedeværelse ved byens karneval.

 

At komme til Bremen

Med fly

Bremen Lufthavn Hans Koschnick (BRE) er en lille lufthavn beliggende 3 km syd for byens centrum. Det tilbyder et anstændigt udvalg af tjenester til byer og feriedestinationer i Europa og Mellemøsten.

Sporvognslinje 6 kører hvert 5-10 minut (20 minutter søndag) og tager dig ind i byen på omkring 10 minutter. Billetter kan købes fra en maskine i sporvognen (med skift!), Og en enkelt til centret koster € 2.75.

Taxaer kan findes uden for terminalbygningen eller bestilles på forhånd. Biludlejningsborde kan findes i Terminal 3 og sørg for at have den nødvendige dokumentation. Kørslen til centrum tager mellem 10-20 minutter afhængigt af trafiksituationen.

Med tog

Bremen Hauptbahnhof er centralt beliggende og godt forbundet med rutefart til større tyske byer, hvor du kan oprette forbindelse til det bredere europæiske jernbanenet. Der er internationale forbindelser til og fra Schweiz.

 

At komme rundt i Bremen

Til fods

De fleste seværdigheder i Bremen er inden for gåafstand, og dette er den bedste måde at udforske den gamle bydel på.

Med offentlig transport

Bremen har et integreret system med busser, tog og sporvogne. Tjenesterne er ret regelmæssige om dagen med nogle nattjenester. Singler starter ved € 2.80 og dækker størstedelen af ​​byen, og dagskort koster € 8. Du kan også købe en pakke med 4 singler til € 10.20. Billetter kan købes fra chaufføren (undtagen tog), og inspektioner er almindelige.

Med taxa

Taxaholdepladser kan til enhver tid findes uden for fremtrædende steder i byen. Du kan bestille på forhånd, men det er normalt ikke nødvendigt (telefonoperatører vil sandsynligvis ikke tale engelsk alligevel). Taxier er generelt pålidelige og sikre, men tager de sædvanlige forholdsregler. Uber er ikke tilgængelig i Essen.

På cykel

Bremen er en meget flad by, der gør cykling til en meget populær måde at komme rundt på. Det er en af ​​de mest cykelvenlige byer i Tyskland. Der er mange cykeludlejningsfirmaer i byen og steder at forlade din cykel.

 

Hvor skal man bo i Bremen?

For en liste over anbefalede hoteller i Bremen, se vores anbefalede hoteller i Bremen side.

 

Ting at se og gøre

Theater am Goetheplatz - en af ​​de ældste bygninger i Bremen og en markant bygning dertil. Adolf Hitler besøgte teatret i 1941, og det blev genopbygget omfattende efter skader under Anden Verdenskrig.

Rathaus - almindeligvis betragtet som værende en af ​​de bedste rådhusbygninger i Europa og et UNESCO-verdensarvssted. Du kan tage rundt i interiøret.

Dom St. Petri - en imponerende katedral og et af Bremens mest betydningsfulde vartegn. Der er gratis adgang, men du kan betale €1 for at bestige det sydlige tårn, hvor du vil blive belønnet med en fantastisk udsigt over byen.

Böttcherstrasse - en fantastisk gade i jugendstil, der er vært for et godt udvalg af eksklusive butikker og skæve butikker.

Weserburg - et stort museum for moderne kunst med en varieret samling fra 1960'erne til i dag.

Weser Stadion - hjemsted for Werder Bremen, en af ​​de tyske fodboldsværvægtere. Hvorfor ikke tage et spil og nyde atmosfæren?

Bürgerpark - en stor og naturskøn park i centrum af byen (nogle har sammenlignet den med Central Park!). Perfekt til en picnic eller en romantisk gåtur.

Becks Bryggeri - tag en tur (og smag) på produktionsstedet for en af ​​verdens mest berømte øl.

 

Hvornår skal Besøg

Bremens geografiske placering giver mulighed for moderate temperaturer, selvom hedebølger ikke er ualmindelige om sommeren, ligesom lange perioder med frost om vinteren. Regn kan forekomme når som helst på året med lejlighedsvise storme om sommeren. Somrene er travle, men ikke så overfyldte som andre tyske byer.

Der er mange festivaler og arrangementer i Bremen hele året rundt. I juni den populære Vision Techno Parade langs flodbredden. I slutningen af ​​oktober finder Freimarkt sted, som er en af ​​de største og ældste messer i Europa. Julemarkedet uden for rådhuset er også meget populært.

 

Visa

Tyskland er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Tyskland er medlem af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.