gay-zurich-guide-2017

Gay Zürich City Guide

Første gang i Zürich? Så kan vores homoseksuelle byguide i Zürich hjælpe dig med at komme fra A til Å.

 

gay-zurich-guide-2017

Zürich

Zürich er den største by i Schweiz, den største europæiske by for livskvalitet og konsekvent rangeret i de top tre byer i verden for det samme. Det er også den rigeste by i Europa.

Dens fantastiske beliggenhed ved den nedre nordlige ende af Zürich-søen (Zürich-søen) tilbyder en øjeblikkelig kulisse af smukke skovklædte bakker og er indrammet af de dramatiske skønhed i de snedækkede alper, kun 30 kilometer mod syd.

Zürichs andre højdepunkter omfatter floden Limmat, der løber fra søen gennem byens centrum. Dens naturlige omgivelser, bevarede historiske bygninger og effektive transportsystem gør det til en fantastisk feriedestination året rundt.

Zürich har også en meget tolerant holdning og byder alle velkommen fra forskellige samfund. Der er en veletableret homoseksuel scene, og byen betragtes som det centrale Europas dansefesthovedstad.

Homoseksuelle rettigheder i Schweiz

Schweiz har fremragende menneskerettighedsregistre, og der er en høj tolerance over for LGBT-samfundet. Zürich og Genève har levende og veludviklede homoseksuelle og lesbiske kulturer sammen med mindre scener i de andre hovedbyer Basel, Bern, Luzern, Lausanne og St. Gallen.

Schweiz har afholdt en årlig Coming Out Day siden midten af ​​1990'erne med det formål at tilskynde det unge LGBT-samfund til at udvikle en positiv identitet.

Seksuel aktivitet af samme køn blev afkriminaliseret landsdækkende i 1942. Regeringsdiskrimination på grund af seksuel orientering var forfatningsmæssigt forbudt i 1999. Registrerede partnerskaber er blevet anerkendt siden januar 2007.

LGBT-personer kan vedtage børn enkeltvis, og lovlige bestemmelser for par af samme køn at adoptere drøftes i øjeblikket i det schweiziske parlament.

Homoseksuel scene i Zürich

Den homoseksuelle scene i Zürich er koncentreret i og omkring Altstadt, med de fleste barer og homoseksuelle spillesteder i District 1 og District 4 (Langstrasse).

Samt blandingen af Bøssebarer, Gay danseklubber og Homoseksuelle saunaer og Gay Cruise klubber du ville forvente at finde i en sådan stor europæisk by, måske mere uventet er omfanget af den internationale dansefestscene her, der betjener både lige og homoseksuelle klubber fra et europæisk opland. Dette giver en spændende kontrast til traditionen og konservatismen, som er det generelle omdømme i de fleste schweiziske byer.

Byen er vært for et stort udvalg af store homoseksuelle dansefester og efterfester året rundt (i gennemsnit mindst én større begivenhed om måneden), hvilket tiltrækker mange internationale DJs såvel som homoseksuelle besøgende til byen fra nær og fjern.

Zürich Pride Festival finder sted hver juni med fire dage med specielle begivenheder og fester samt selve paraden.

At komme til Zürich

Både Zürich lufthavn og jernbanestation er den største og travleste i landet. At komme til og fra lufthavnen er ligetil med et godt forbundet netværk af tog, sporvogne, kommunale busser, bustransport, taxaer og god parkering.

Schweiziske CFF-jernbanevirksomhedstog kører til lufthavnen, hvor alle tog kører via Hauptbahnhof (Zürichs hovedbanegård) og derfra til resten af ​​Schweiz og Europa. Tog og sporvogne til Zürichs centrum koster 6.60 CHF, mens taxaer koster i området 60-70 CHF.

Der er hyppige kommunale busforbindelser fra lufthavnen til byens centrum og til omkringliggende forstæder og andre byer i regionen.

Sådan kommer du rundt i Zürich

Den bedste mulighed er at sætte din tro på Zürichs offentlige transportsystem, VBZ. Den dækker hele byen, er effektiv, pålidelig og omkostningseffektiv i stedet for at stole på taxaer, som er dyre.

Et endagskort til Zürichs offentlige transportsystem starter fra 5.40 CHF og giver dig ubegrænset adgang til både, sporvogne, svævebaner og endda kabelbanen.

Overvej at købe et Zürich-kort, hvis du besøger museer og andre attraktioner, da det også giver dig fri adgang til al offentlig transport i regionen.

Hvor skal man bo i Zürich

Zürich har et stort udvalg af hoteller, der passer til alle budgetter. For vores liste over anbefalede Zürich-hoteller i nærheden af ​​den gamle bybøssescene og Langstrasse, besøg Gay Zurich Hoteller-side.

Seværdigheder i Zürich

Zürich er en af ​​de største kulturhovedstæder i Europa med museer og gallerier i verdensklasse. Byen har både et operahus og en koncertsal, Tonhalle, med regelmæssige koncerter og produktioner. Her er et øjebliksbillede af nogle yderligere turiststeder, der er værd at besøge:

 

 

 • den gamle bydel - den gamle bykerne og hjemsted for det meste af Zürichs homoseksuelle scene. Området er generelt virkelig charmerende og værd at bruge tid på at udforske, og en fantastisk måde at prøve Zürichs store og varierede bar- og restaurantscene.
 • Lindenhof - En bakke og en del af det gamle Zürich, Lindenhof er det historiske hjemsted for et romersk slot og fæstning. Denne køretøjsfri zone giver smukke panoramaer af Zürich.
 • Strandpromenade - Zürichsøen er den fantastiske kulisse for byen og et besøg værd for udsigten tilbage over byen og mod Alperne, med grønne skovklædte bakker rundt omkring.
 • bahnhofstrasse - en af ​​de dyreste shoppinggader i verden, til al den faktiske eller blot vindues-shopping, du kan ønske dig.
 • Kunsthaus - Siden åbningen i 1910 er Kunsthaus Zürich blevet et stort kunstmuseum for Schweiz og hele Europa. Den historiske bygning er lige så imponerende som sin kunstsamling, som omfatter en imponerende samling af moderne værker.
 • Fraumünster - Fraumünster dominerer Zürichs skyline med sit yndefulde og slanke blå spir. Klosteret af samme navn går tilbage til år 853, og kirken rummer nogle imponerende farvede glasdesign af Marc Chagall.
 • Zürich Zoo - Siden 1929 har Zürich Zoologischer Garten været førende inden for bevaring og er en topbedømt zoologisk have. Der er over 2,000 indbyggere og mere end 250 arter at møde her. Beliggende i en dejlig bjergskråning væk fra byens centrum.
 • Grossmunster - Denne romanske katedral stammer fra 1100 og er en af ​​de mest imponerende kirker i Zürich. Det spillede en stor rolle i den protestantiske reformation. En klatring op i tårnet belønner med en fantastisk udsigt over byen.
 • Landesmuseum - faktisk det schweiziske nationalmuseum i Zürich, med en af ​​Europas fineste samlinger af kunst og kultur.
 • Rietberg Museum - et af de bedste europæiske museer, der udelukkende er viet til ikke-europæisk kunst. Beliggende på Lindenhofplatz, bakken med udsigt over byen.
 • UBS Polybahn- Polybahn er en (meget kort) kabelbane. Det vil tage dig op til Polyterrasse for endnu en dejlig udsigt over byen.
 • Dagsture - Tag en dagstur ud af byen. Alperne ligger kun 30 km syd for byen, og det schweiziske landskab rundt omkring er smukt at besøge på alle tider af året.

 

 

Visa

Schweiz er inden for Schengen-visumområdet. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

Penge

Den schweiziske valuta er den schweiziske franc (CHF). Priserne i Schweiz er generelt langt højere end i andre dele af Europa.

Andre nyttige oplysninger

LGBT + Hjælplinje: 0800 (gratis 133-timers hotline)

For skriftlig rådgivning og forespørgsler:  hello@lgbt-helpline.ch

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.