madrid-travelgayeurope

Gay Madrid Byguide

Planlægger du en rejse til Madrid? Så er vores gay Madrid-byguide-side noget for dig

madrid-travelgayeuropeGran Via. 

 

 

Gay Madrid

Madrid er hovedstaden og den største by i Spanien og spænder i alt omkring 600 km². Byen ligger ved Manzanares-floden i centrum af landet.

Hovedstadsområdet er det tredjestørste i EU (efter London og Paris) og har en befolkning på omkring 6.5 millioner.

Madrid er Spaniens politiske, økonomiske og kulturelle centrum og er blandt en af ​​de grønneste europæiske byer. Mens byen har en moderne infrastruktur, har den bevaret udseendet og følelsen af ​​sine historiske kvarterer og gader.

Madrid er også berømt for sit legendariske natteliv og festscene.

Homoseksuelle rettigheder i Spanien

Spanien er et af de mest progressive lande i verden, når det kommer til homoseksuelles rettigheder, selvom dette afspejler dramatiske ændringer, der først er sket i de seneste årtier.

Ladealderen er 16 for alle. Ægteskab af samme køn er lovligt. Par af samme køn kan adoptere børn. Homoseksuelle mænd kan tjene åbent i militæret. Der er antidiskrimineringslove for beskæftigelse, levering af varer og tjenester og mod hadefulde ytringer.

Det homoseksuelle samfund er meget synligt med store gay pride-fester hvert år i Madrid og Barcelona.

 

madrid-chueca-travelgayeuropeChueca-distriktet

 

 

Gay Scene i Madrid

Det vigtigste homoseksuelle område er i Chueca-distriktet, tæt på Gran Via. Dette meget populære distrikt har en høj koncentration af homoseksuelle barer, klubber og butikker. Dette kvarter er relativt kompakt, med de fleste af virksomhederne tæt på Plaza Chueca eller Calle Pelayo. Læs mere: Madrid homoseksuelle barer, Madrid lesbiske barer.

Chueca er et utroligt "åbent" område, hvor du sandsynligvis vil se fyre holde i hånd, lejlighedsvis kysse og generelt leve et liv, du kun kunne drømme om i nogle andre byer.

Nattelivet starter meget sent i Madrid. Barerne får ikke travlt før efter midnat, og folk går videre til en natklub omkring kl. Mange homobarer har mørke rum i ryggen. Mere hardcore spillesteder med dresscodes for cruising- og fetichfans er også almindelige. Brug vores Madrid Gay kort for at få en generel fornemmelse af byens indretning og placeringen af ​​de homoseksuelle spillesteder.

Hver sommer afholder Madrid en af ​​de største og mest livlige Gay Pride-begivenheder i Europa, der bogstaveligt talt tiltrækker hundredtusindvis af tilskuere.

 

Plaza De Cibeles

 

 

At komme til Madrid

Madrid Barajas Internationale Lufthavn (MAD) ligger 13 km fra byens centrum. Det er en af ​​de største lufthavne i Europa og betjenes af adskillige flyselskaber, ligesom det er hjemmebasen for det spanske nationale luftfartsselskab, Iberia.

Lufthavnen har fire terminaler, herunder Terminal 4 - en ny terminal, der har vundet arkitektoniske priser for sit fantastiske design.

At komme fra lufthavnen til byen

Med taxa

Den mest bekvemme metode for turister at komme til byen er med taxa. Disse er let tilgængelige umiddelbart uden for terminalerne. Et fast gebyr på €30 gælder for alle centrale Madrid-lokationer.

Med tog

Metro de Madrid (Madrids metro) er en af ​​de bedste og billigste metroer i Europa. At stemple billetten én gang giver dig mulighed for at bruge Metro-netværket så længe og så langt du vil (inden for Metro-zonen). Meddelelser i metroen sker kun på spansk, selvom skilte er tosprogede på spansk og engelsk. Linje 8 kører fra Terminal 4 ind til byen og koster €4.50-5 (du kan forbinde via stationer på metronetværket).

Med bus

Bus 200 og 101 kører fra lufthavnen til byen mellem 06:00 og 23:00 dagligt, dog linje 203 or Airport Express kører 24 timer 365 dage om året, og der er natbus N27 EXPRÉS. Busser er udstyret med en gratis WiFi-facilitet (EMTmadrid).

 

Madrid kongelige palads

 

 

At komme rundt i Madrid

Til fods

Selvom det ikke er fladt, er gåture en fantastisk mulighed for selve centrum af byen. Mange sidegader er gågade, og nogle har endda massive nuancer for at holde den intense sommervarme i skak. Sørg for at tage en kasket.

Med metro og bus

Madrid har et omfattende, integreret bus- og metronetværk. Priserne starter ved en meget rimelig €1.50. 1,2, 3, 5 og 7-dages turistbilletter er tilgængelige med priser fra 8.40 € pr. dag. Metroen kører fra 6 til 1.30 dagligt.

Hvor skal man bo i Madrid

De fleste homoseksuelle rejsende bor i nærheden af ​​Chueca homoseksuelle distrikt, Gran Via og Sol/Cortes. Disse centrale områder tilbyder en god base, hvorfra man kan udforske de bedste seværdigheder og homoseksuelle scener i Madrid. Nogle hoteller er homo-ejede og meget homovenlige.

Besøg vores liste over anbefalede hoteller i Madrid Gay Madrid mellemklasse + budgethoteller , Gay Madrid Luksushoteller sider.

 

Crystal Palace ved Retiro Park

 

 

Ting at se og gøre i Madrid

 

 

  • Prado Museum. - har en af ​​de største kunstsamlinger i verden, herunder værker af mange store mestre som Goya, El Greco, Rubens og Bosch.
  • Retiro Park (Parque del Retiro) - en stor bypark med en smuk sø, glaspaladset og springvandet til den faldne engel. Fantastisk til picnic eller bare gå rundt.
  • Thyssen-Bornemisza-museet - smukt designet museum med en definitiv samling af kunst fra det 12. til 20. århundrede.
  • Royal Palace of Madrid - fantastisk grandiose rokoko-palads med overdådigt forgyldte værelser.
  • Sorolla Museum - et mindre kendt museum med en stor samling af kunst fra det tidlige 20. århundrede.
  • Cava Baja. - et fantastisk kvarter med mange restauranter og barer.
  • Cybeles springvand - en af ​​de vigtigste springvand i Madrid.
  • Cerrralbo Museum. - utroligt palæ med en smuk samling af kunst.
  • El Capricho Park - en smuk, pletfri park med masser af dyreliv.
  • Salamanca - et dejligt eksklusivt kvarter, der er et besøg værd.

 

 

Læs mere: Ting at lave i Madrid.

Visa

Spanien er inden for Schengen-visumområdet. Hvis du rejser uden for Europa, bør du tjekke, om du har brug for et Schengen-visum.

Penge

Valutaen i Spanien er Euro. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Foto-ID kan være påkrævet, hvis du betaler med kort i nogle butikker.

Elektricitet

220 volt ved hjælp af standard europæiske 2-runde stikstik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.