gay-helsinki-guide-2017

Gay Helsinki · Byguide

Besøger Helsinki? Brug vores homoseksuelle Helsinki-guide til at planlægge dit fantastiske ophold i den finske hovedstad.

gay-helsinki-guide-2017

Helsinki

Beliggende i regionen Uusimaa har Finlands største by en storbybefolkning på 1.4 millioner, hvilket gør den til et stort politisk, kulturelt og økonomisk knudepunkt i Norden. Det er derfor et populært valg for feriegæster, berømt for sin imponerende arkitektur og betagende landskaber.

Byen blev valgt som World Design Capital i 2012, og blev i 2011 kåret som verdens mest beboelige by af magasinet Monocle. Hvad mere er, med gode transportforbindelser og hele byen dækket af gratis WiFi, har den finske hovedstad masser at tilbyde feriegæster.

 

Homoseksuel scene

Den homoseksuelle scene i Finland er vokset de seneste år, delvis takket være øgede rettigheder for LHBT-personer. Da ægteskab af samme køn træder i kraft den 1. marts i år, vil Helsinki sandsynligvis blive mere fremtrædende i Europa som en tolerant, homoseksuel venlig by.

Selvom det er mindre end nogle europæiske hovedstæder, er Helsinkis homoseksuelle scene stadig aktiv og åben for alle, der strækker sig over fra byens centrum til Kallio-distriktet. Der er flere Gay barer og restaurantersammen med en Gay krydstogtklub og en Gay sauna.

Du vil opleve, at de fleste af de lokale er meget tolerante, hvor klubberne tiltrækker en blandet skare af mænd og kvinder.

At komme til Helsinki

Med fly

Helsinki Lufthavn er rangeret som en af ​​verdens bedste lufthavne med forbindelse til store europæiske og internationale byer. Det tager cirka 30 minutter at komme til byens centrum fra lufthavnen.

Du kan tage den nye Ring Rail Line på tog I og P for så lidt som € 5 (det er dyrere at køre med toget). Finnair City Bus og lokalbus 615 er alternative overkommelige muligheder for at få dig ind i hovedstaden, hvilket omtrent tager samme tid og prissættes omkring et lignende prisklasse ..

Med tog

Hovedbanegården i Helsinki er et af de største turistattraktioner og forbinder den finske hovedstad med byer over hele Finland såvel som det snedækkede feriested Lapland.

En daglig togtjeneste kører også til Moskva og Skt. Petersborg i Rusland.

Med bus

Busser til og fra finske byer kører også fra den centrale busstation i Helsinki.

Med færge

Daglige færgeforbindelser kører mellem Helsinki og europæiske lande, herunder Estland, Sverige, Tyskland og Polen.

 

At komme rundt i Helsinki

Offentlig transport i Helsinki har et godt ry, hvor billetter accepteres på sporvogne, busser, metro og endda færgen. Hvis du bliver et par dage, så køb en dagsbillet fra Helsinki City Transport. En dag koster €9.00, men det koster mindre, jo flere dage du bliver.

Sporvogne er en populær måde at udforske byen på. For den bedste sightseeing-ekspedition i byen, hop på sporvogn 2 og sporvogn 4 er fantastisk for dem, der ønsker at komme tæt på Helsinkis berømte arkitektur.

Som de fleste skandinaviske lande er cykling elsket af det meste af befolkningen. Det er en sjov og sund måde at udforske Helsinki på. Du kan leje en cykel fra virksomheder, herunder Bicyclean Helsinki og eBike Shack.

Uspenski-katedralen med udsigt over havnen

 

Hvor skal man bo i Helsinki

Der er masser af overnatningsmuligheder i Helsinki, fra smarte lejligheder til miljøvenlige hoteller.

For homoseksuelle gæster, vil vi anbefale at bo i nærheden af ​​hovedbanegården, i enten Kamppi- eller Kluuvi-distrikterne. Dette er også praktisk til at besøge museer og andre stjerneattraktioner.

For nogle fremragende tilbud på hoteller i Helsinki, klik her.

 

Ting at se og gøre

Helsinki Cathedral - den ikoniske, kulturelt betydningsfulde evangelisk lutheraner er et af byens bedste vartegn. Denne katedral fra det 19. århundrede, designet af den berømte arkitekt Card Ludwig Engel, stod færdig i 1852.

Det er et symbol på den gamle Empire-æra, og dets neoklassiske design er af vigtig arkitektonisk fortjeneste internationalt.

Festivaler og markeder finder ofte sted på Senatspladsen foran katedralen, herunder den årlige gay pride-parade.

Esplanade Park - grønne, åbne områder er elsket i Helsinki, og denne park er måske den bedste. Beliggende i hjertet af byens centrum, kan du enten slappe af og slappe af blandt træerne eller tale med nogle af de venlige lokale.

Forskellige begivenheder, fra modeshow til jazzkoncerter finder sted her.

Ateneum kunstmuseum - kunstelskere vil forgude Finlands største samling af kunstværker, med over 20,000 malerier og udstillinger udstillet, der spænder fra 1700-tallet til i dag. Billetpris - €15.

Kampii Silence Chapel - dette spektakulære moderne kapel ligger nær det største indkøbscenter og er et fantastisk sted for folk at tage et øjebliks stilhed og møde hinanden. Det bruges også som udstillingscenter.

Markedspladsen - beliggende nær Esplanade Park, er dette det bedste sted at opleve autentisk finsk liv. Det er hjemsted for landets bedste marked, der sælger friske råvarer og kunsthåndværk samt masser af lækre kaffebarer. Fantastisk udsigt over havnen kan også findes her.

Finlands Nationalmuseum - hvis det er finsk historie, du leder efter, så finder du alt, hvad du behøver at vide her, fra fantastiske arkæologiske fund til store samlinger om numismatik. Tredje sal er en interaktiv udstilling - perfekt for familier.

SkyWheel Helsinki - hvis du vil se byen oppefra, så hop på det imponerende SkyWheel. I 40 meters højde er panoramaet herfra bare magisk. Billetter koster €12.

Esplanadi Street og park - også kendt som Espa.

 

Hvornår skal Besøg

Som de fleste nordiske lande kan det blive ret koldt her om vinteren, hvilket betyder, at sommermånederne ofte er mere travle, hvor gennemsnitstemperaturerne er 17C. Du vil sandsynligvis betale mere for hoteller i denne tid, hvor maritime attraktioner og byfestivaler er i centrum.

På trods af kulden er vinteren i Helsinki en smuk oplevelse. Helsinki julemarked og lysfestivalen tiltrækker hvert år store skarer. Vær dog opmærksom, da gennemsnitstemperaturer i løbet af denne tid er -3.5C!

Andre populære tider at besøge inkluderer i løbet af efteråret, hvor den anerkendte Helsinki Festival og Design Week finder sted. Foråret er det billigste tidspunkt at besøge, da temperaturerne stadig er kølige, men farverne er betagende!

 

Visa

Finland er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Finland er medlem af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.

Bog A Travel Gay Godkendt hotel