lotus-tempel-new-Delhi

Gay New Delhi · Byguide

Første besøg i New Delhi? Så er vores homoseksuelle New Delhi byguide noget for dig.

lotus-tempel-new-Delhi

New Delhi नई दिल्ली

Indiens hovedstad, Delhi, er to byer i én - Old Delhi, hovedstaden i (meget gamle) islamiske Indien, og New Delhi, bygget af briterne som en rummelig kejserlig hovedstad. Den resulterende blanding er en spændende og fængslende smeltedigel af arkitektur, sprog, kulturer og traditioner.

Som med hele Indien er Delhi et konstant angreb på sanserne - dem alle, det meste af tiden. Mod varmen, støjen, lugtene og de endeløse skarer af mennesker og trafik for at opdage de skjulte vidundere i denne store metropol.

Fra utrolige monumenter, inspirerende museer og forestillingsrum, gode shoppingmuligheder og en nyopstået restaurantscene, der giver et nyt blik på den traditionelle karry med ekstra bredere påvirkninger fra hele verden.

 

Homoseksuel scene

For det, der stadig er en dybt konservativ kultur, er det kun den største og mest metropolitanske af indiske byer som Delhi, der har noget, der ligner en homoseksuel scene, som rejsende fra Vesten ville kende det.

Der er nu en spirende homoscene i Delhi - med et lille, men voksende antal homoseksuelle og homoseksuelle venlige stedersammen med queer festivaler og events.

indien-gate-new-DelhiIndien Gate 

At komme til New Delhi

Indira Gandhi International Airport er blevet forvandlet til ukendelighed til en verdensklasse, stor global hub-facilitet, især siden åbningen af ​​Terminal 3 i 2010, og er langt fra "kulturchokket ved landing" af den oprindelige lufthavn, som var vores første indtryk af Indien tilbage i begyndelsen af ​​1980'erne.

Lufthavnen er nu forbundet med det centrale New Delhi med The Delhi Airport Metro Express (DAME) med en rejsetid på 20 minutter og en billetpris på Rs150. Linjen kører fra kl. 5 til 11.

Ved ankomst uden for togforbindelsens åbningstider er din bedste mulighed at tage en taxa og sikre dig, at du køber en billet fra de forudbetalte kabiner i den internationale terminal. Hold øje med standen, der drives af Delhi Police, og brug denne, hvis du kan. En gennemsnitlig billetpris til byens centrum skal være omkring Rs 200-300.

 

At komme rundt i New Delhi

Din bedste mulighed for at komme rundt i denne store by er uden tvivl den nye, rene og effektive Delhi Metro. Netværket vokser stadig, og har i øjeblikket seks farvekodede linjer (inklusive Airport Express), der strækker sig til alle hoveddistrikter i byen.

For kun et par daglige ture er din bedste mulighed at købe individuelle rejsetoketter på mellem Rs 8-30. Hvis du planlægger mere end fire længere rejser med metroen om dagen, skal du investere i et turistkort til ubegrænset daglig rejse til Rs100 / 3 dage Rs 250.

Den bedste busmulighed er Hop On Hop Off-tjenesten leveret af Delhi Tourism - en moderne flåde af airconditionerede busser med engelsktalende guider, der forbinder over 20 store turistattraktioner. Denne service fungerer ikke om mandagen, selvom mange spillesteder er lukkede.

For en mere traditionel tur rundt i byen, tag en sort og gul, gammel gammel ambassadørtaxi. Der er nu også en radiotaxistjeneste med meget nyere biler, som kan bookes på forhånd.

For korte lokale ture, rejse som en lokal i en auto eller cykel rickshaw.

 

LGBT + ressourcer i New Delhi

Gay Desi er en god ressource for LGBT+-rejsende i New Delhi. Det er en landsdækkende publikation, der dækker alle aspekter af homoseksuelt liv i Indien. Vores New Delhi-tjenester siden dækker forskellige steder for homoseksuelle og homoseksuelle. Gaylaxy Magazine er en nyttig online ressource for homoseksuelle New Delhi. Flere nyttige links:

 

Hvor skal man bo i New Delhi

For en liste over anbefalede hoteller, besøg vores New Delhi Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

Det Røde Fort - dette strålende røde sandstensfort blev bygget af Mughal-kejseren Shah Jahan og er et af byens største turiststeder.

Humayuns grav - et UNESCO-verdensarvssted i det sydlige Delhi, denne grav af den anden Mughal-kejser kombinerer persisk og indisk byggehåndværk og er omgivet af pletfri haver.

humayuns-grav-new-delhi

 

Qutub-kompleks - et andet UNESCO-verdensarvssted har strukturer, der går tilbage til slavedynastiet af 13th Århundrede; let nås med metro (Qutub Minar station på den gule linje).

Nizamuddin Auliya - en af ​​islams helligste grave i byen; mest magisk at besøge ved solnedgang.

Af byens mange museer, tag tid i det mindste til National Museum, for at prøve den utrolige samling af indisk kunst, der vises.

Kiran Nadar Kunstmuseum er også et besøg værd som den første private Museum for moderne og moderne indisk kunst.

Delhi har mange imponerende monumenter, herunder det største vartegn for Indien Gate og det tilstødende Rajpath som er en stor paraderute.

Raj Ghat er mindesmærket for Mahatma Ghandi på stedet for hans kremering og giver en sjælden, virkelig fredelig oase i byen.

Større religiøse bygninger inkluderer den fantastiske Bahai Lotus-templet og det enorme tempelkompleks af Chattarpur Mandir, begge i det sydlige Delhi.

Gurudwara Bangla Sahib nær Connaught Place og Gurudwara Sis Gan i Old Delhi er de vigtigste sikh-tilbedelsessteder i byen.

Sacred Heart Cathedral, Cathedral Church of Redemption og St. Peters katedral er også et besøg værd som perler fra kolonial arkitektur.

Har te eller gin tonic på Imperial Hotel for en smag af Raj.

Gå til Janpath, tæt på Connaught Place for ægte indisk håndværks shopping i Delhis regerings emporier.

Vandre de smalle basarer i Old Delhi for en smag af denne gamle side af Delhi.

Sørg for at prøve lækre lokale godbidder som f.eks Gujarati Thali , Masala Dosas, lokal kaffe og den sødeste kage, uanset hvor du finder dem.

Endelig, omkring 215 km syd for New Delhi ligger den verdensberømte Taj Mahal - omkring 3-4 timers kørsel hver vej.

taj-mahal-næsten-new-delhi

 

Hvornår skal Besøg

Beliggende i den nordlige del af subkontinentet oplever Delhi noget ekstremt vejr - bliver meget varmt i april/maj forud for den årlige monsunsæson. November til januar er de køligeste måneder og den mest klimavenlige tid på året at besøge.

 

Visa

Turistvisum udstedes normalt for seks måneder - fra udstedelsesdatoen, ikke indrejsedatoen. Bemærk, at seks måneders visum tillader et ophold på højst 90 dage pr. besøg.

Se for detaljer med din lokale indiske ambassade eller konsulat, da visumreglerne varierer alt efter din nationalitet.

 

Penge

Rupien er den indiske valuta. Pengeautomater er bredt tilgængelige i hele byen. Debet- og kreditkort accepteres bredt på hoteller, større restauranter og butikker.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.