Mumbai

Gay Mumbai · Byguide

Planlægger du at besøge Mumbai? Så er vores homoseksuelle Mumbai byguide noget for dig.

Mumbai

En af verdens store megabyer, Mumbai er Indiens største, med en anslået samlede befolkning på 21 millioner og tæller, og nationens kommercielle hovedstad. Byen er centrum for Indiens rige moderne kultur, hvor Bollywood-, mode- og turismeindustrien alle er baseret i denne hektiske og spændende metropol.

En by med superlativer og kontraster, hjemsted for Bollywood og Indiens største slumbefolkning, denne havne- og strandby har været en stimulerende og givende destination for mange generationer af rejsende. Fra backpackere til luksusturister, der er noget her, der vækker enhver rejsendes interesser. Mumbai er hjemsted for nogle af planetens smukkeste koloniarkitektur, og er også en smeltedigel af arkitektoniske stilarter og anvendelser, gå en tur ned ad en given baggade, og du kan snuble over en skjult Bazar eller lige så sandsynligt en hipstercafé.

At være LGBT + betragtes stadig bredt som et tabu i Mumbai, men mens homoseksuelle her står over for unikke udfordringer, er der også en lille og koncentreret homoseksuel scene. Bestående af kun få etablerede spillesteder er det homoseksuelle samfund i byen stramt og indbydende.

Homoseksuelle rettigheder i Mumbai

LGBT + -rettigheder i Indien er ikke så avancerede som i mange andre lande, og LGBT + -individer her står over for udfordringer og juridiske barrierer, som ikke cisgender og heteroseksuelle mennesker står over for. Indtil 2018 var homoseksuel aktivitet ulovlig i Indien, en lov, der blev oprettet af kolonisterne i det britiske imperium. Nylige meningsmålinger antyder, at på trods af øget støtte fra bevægelser for at fremme LGBT + -borgeres rettigheder er over halvdelen af ​​befolkningen generelt uenig i forhold til samme køn.

Transgender i Indien har været i stand til at ændre deres lovlige køn siden 2019, men dette er kun muligt, efter at personen har gennemgået og afsluttet kønsbekræftelsesoperation. Der er et respekteret og histroisk tredje køn, der er blevet betragtet som gyldigt og helligt i den indiske kultur i århundreder. Ægteskab af samme køn er stadig ulovligt i landet, og par af samme køn kan ikke adoptere børn i fællesskab.

Homoseksuel scene i Mumbai

Kendt som den homoseksuelle hovedstad i Indien, har Mumbai en lang historie med homoseksuel aktivisme og har den mest udviklede homoseksuelle scene overalt i regionen. Indiens hurtige økonomiske udvikling bortset fra, er den indiske kultur fortsat meget konservativ, og mens der er en Mumbai-scene, er den lille og ikke rigtig reflekterende endnu af denne enorme, dynamiske og mest kreative af indiske byer.

Mumbai-scenen er fokuseret omkring et par etablerede gay-venlige spillesteder. Der plejede at være en natklub kaldet Voodoo n det sydlige Mumbai-distrikt i Colaba, der var vært for lørdag homoseksuelle aften, men klubben blev lukket af myndighederne.

Mumbai homoseksuelle grupper arrangerer regelmæssige fester og sociale arrangementer, og disse promoveres lokalt. Frelsesstjerne afholder en månedlig dansefest, der er populær blandt LGBT-samfundet.

Mumbai International Queer Film Festival bliver veletableret som en årlig højdepunktbegivenhed for LGBT-samfundet efter lanceringen i 2010. Queer Azaadi Mumbai organiserer forskellige homoseksuelle aktiviteter, herunder Mumbai Pride.

Mumbai

Homoseksuelle hoteller i Mumbai

Det ideelle sted at bo i Mumbai afhænger af, hvad du vil gøre med din tid i byen. For dem der er interesserede i at udforske de største turistattraktioner og attraktioner såvel som mange af de vigtigste kulturelle steder, tilbyder hotellerne i South Mumbai omkring Churchgate og Fort en ideel base for at udforske alle de nærliggende historiske vidundere. Taj Mahal-paladset ligger overfor Indiens Gateway og tilbyder fantastisk 5-stjernet indkvartering i hjertet af denne travle by. Med enestående udsigt over havet og elegant og luksuriøst design er hotellet det perfekte ophold for homoseksuelle rejsende, der ønsker at udforske alt, hvad Mumbai har at tilbyde. Alle værelser har aircondition og er komfortabelt og overdådigt møbleret.

Waterstones Hotel ligger tæt på kun 5 minutters kørsel fra lufthavnen og giver homoseksuelle rejsende boutique og stilfulde værelser, hvorfra man kan udforske alt, hvad byen har at tilbyde. Dette trendy boutique-hotel kan prale af en imponerende pool, veludstyret fitnesscenter og en lokalt populær bar.

For vores liste over anbefalede hoteller et fantastisk sted at udforske seværdighederne og den homoseksuelle scene i Mumbai, besøg Homoseksuel Mumbai Hoteller side.

At komme til Mumbai

Mumbai er en stor global knudepunkt by med mange internationale direkte flyvninger fra både nationale og lavprisflyselskaber fra hele verden. Terminal 1 er til indenrigsflyvninger og Terminal 2 til internationale.

Vær forberedt på lange køer til sikkerhedskontrol, selv når du er i transit. Lufthavnsfaciliteterne er gode nu og bliver bedre med en ny international terminal.

Taxaer er standard transportmulighed for at få dig fra lufthavnen til byens centrum - køb en forudbetalt kupon (omkring Rs 450-600) fra et af taxakontorerne, der ligger nær udgangen fra terminalen. Sørg for at matche den rigtige taxa til kuponen, som vil have taxaens registreringsnummer på.

chhatrapati-shivaji-station-mumbia

At komme rundt i Mumbai

Mumbai har et omfattende offentlig transportsystem med tog og busser, der dækker byens større byområde, hvilket er godt brugt af det store antal pendlende byarbejdere.

Auto-rickshaw og Tuktuk

Turister holder sig normalt til auto-rickshaw (tuk-tuks) for lokale ture i forstæderne og taxier til længere ture over byen. Tuktuks har let plads til fire personer, men vær forsigtig, fordi disse små maskiner fanger utrolig fart.

Taxa

Sorte og gule taxaer kan hyldes og hentes fra adskillige sportsgrene rundt omkring i byen. Taxaer er pålidelige og normalt overkommelige. Tillad dog masser af tid, hvis du rejser fra nord til syd - den lange og smalle ø-placering i byens centrum og den store mængde trafik giver til tider frygtelig trængsel. Moderne private taxaer kan bestilles gennem din hotel concierge, hvis det er nødvendigt.

Metro og jernbane

Byggeriet af det nye Mumbai Metro-system er i gang, og 11 km af linje 1 er nu åben. Byens overjordiske jernbanesystemer bliver normalt mindre brugt af rejsende, da de kan blive meget varme og meget overfyldte og har tendens til at gå glip af de vigtigste turistområder og store seværdigheder.

Ting at se og gøre

Mumbai er fyldt med templer, monumenter og steder, der oser af historie og kultur, nogle af de bedste ting at gøre inkluderer:

  • Udforsk den gamle Gateway i Indien
  • Besøg det massive The Taj Mahal Palace Hotel
  • Shop og byttehandel på Chor Bazaar
  • Prøve det bedste fra Bollywood
  • Besøg Iskcon-templet
  • Bliv nedsænket i historien på Haji Ali Dargah
  • Vandre rundt i velhavende Juhu
  • Tag færgen til Elephant Caves

elefanta-huler-nær-mumbia

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvornår skal Besøg

En årlig gay Pride-begivenhed startede først i Mumbai i 2008 og er blevet afholdt hvert år siden i februar. Det forbliver dog en kontroversiel begivenhed og er mere en politisk erklæring end en massefest.

Et alternativt tidspunkt at besøge Mumbai på er slutningen af ​​august/begyndelsen af ​​september for den hinduistiske festival i Ganesh - den guddom med elefanthovedet, der er mest identificeret med af homoseksuelle indianere.

Visa

Turistvisum er påkrævet for alle besøgende og udstedes normalt i seks måneder - fra udstedelsesdatoen, ikke indrejsedatoen. Bemærk, at seks måneders visum tillader et ophold på højst 90 dage pr. besøg.

Se for detaljer med din lokale indiske ambassade eller konsulat, da visumreglerne varierer alt efter din nationalitet.

Penge

Rupien er den indiske valuta. Pengeautomater er bredt tilgængelige i hele byen. Debet- og kreditkort accepteres bredt på hoteller, større restauranter og butikker.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.