Udforsk Angkor Wat

Udforsk Angkor Wat

Lidt over 3 miles nord for Siem Reap ligger UNESCOs verdensarvsted, Angkor Wat.

Denne fantastiske samling af bemærkelsesværdige hinduistiske og buddhistiske templer er et af "Verdens syv vidundere".

Et besøg giver en unik mulighed for at opleve hinduistiske og buddhistiske kulturer inden for et enkelt vartegn, der er verdens største religiøse monument.

Beliggende i hjertet af den 400 km² store Angkor Arkæologiske Park, er Angkor Wat et symbol på Cambodja - dets profil vises endda på det nationale flag, og det er landets mest besøgte attraktion.

 

Angkor Wat - en kort historie

 

Angkor var den majestætiske hovedstad i det magtfulde Khmer-imperium fra det 9. til det 15. århundrede. Templerne blev bygget af kong Suryavarman II i det 12. århundrede og vidner om khmerernes enorme rigdom, imponerende kulturelle og kunstneriske evner. På det tidspunkt var Angkor det største bycentrum i verden.

Angkor-Wat-Cambodja

I seks århundreder gennemgik Angkor mange arkitektoniske og religiøse transformationer - fra tilbedelsen af ​​den hinduistiske gud Shiva til Vishnu og til sidst til den Mahayana-buddhistiske guddom Avalokitesvara.

I slutningen af ​​det 13. århundrede vedtog Angkor Theravada-buddhismen. Men med Khmer-imperiets fald i det 15. århundrede sluttede Angkors guldalder.

Templerne trak sig tilbage i junglen. De buddhistiske munke fra Theravada overtog Angkor Wat, og takket være dem forbliver templet for det meste intakt.

 

Hvad skal man se

 

Angkor Wat består af fem centrale helligdomme, omgivet af en massiv voldgrav og tre gallerier. Søjlerne og lofterne på gallerierne var dekoreret med lotusrosetter, apsaras (himmelske nymfer), dansende mandlige figurer om dyrende dyr og gudemotiver samt vægge, der viser scener af legender og gamle bekæmpelser.

De fem centrale helligdomme har tre niveauer, der er forbundet med adskillige udvendige trapper. Templet kulminerer i helligdommen, et stort centralt tårn pyramideformet i form med tårne, der overgår terrasserne på de to øverste niveauer.

Nogle besøgende på Angkor Wat får indsigt i buddhisme eller arkæologi. Andre søger at forbinde sig med templets åndelige energi. Besøg på det rigtige tidspunkt, og du kan se daggryet eller solnedgangen indrammet i tempelspirer.

Angkok-Wat-2

Udover Angkor Wat er de tre andre "must-sees" templer Bayon, Preah Khan og Ta Prohm. De mindre templer, Neak Pean og Ta Som er også værd at udforske.

 

Hvornår skal gå

 

Det bedste tidspunkt at besøge Angkor Wat er mellem november og marts. Du kan forvente kølige, tørre dage. Angkor Wat er mindre overfyldt mellem juni og oktober, men vær forberedt på varmt og potentielt vådt vejr. Undgå april, da det bliver sydende varmt.

Klik her for information om, hvordan man kommer til Angkor, hvor man kan bo og den lokale homoscene.

 

Hvor længe

 

En dag er virkelig ikke nok tid til at udforske alle de store seværdigheder. Men efter to eller tre dages udforskning vil de fleste turister blive "templet ud".

 

Angkor-pas

 

Alle udlændinge skal købe et pas for at komme ind i Angkor-parken. Disse kan købes ved hovedporten i en-dags (US $ 1), 20-dages (US $ 3) eller 40-dages (US $ 7) varighed. Et 60-dages pas er gyldigt i 3 dage inden for en uge. Et 3-dages pas er gyldigt i 7 dage inden for en måned.

Cambodjere kommer gratis ind, så din guide eller chauffør ikke har brug for et pas. Du kan gå ind i parken efter kl. 5 for at se solnedgangen uden at det tæller som brug af en dag på dit pas.

 

Guides

 

Guider koster omkring US $ 20-25 om dagen. Guider er tilgængelige på de fleste større sprog. At ansætte en guide er en rigtig god idé, da der er så meget at se; en guide kan hjælpe med at sikre, at du optimerer din tilgængelige tid.

Arial-shot-of-Angkok-Wat-Cambodja

 

Hvad man skal passe på

 

Tuk-tuk-chauffører i Siem Reap kan prøve at få dig til at ansætte dem som din guide. Deres engelsk og deres viden om Angkor Wat er sandsynligvis begrænset. Alle hoteller vil kunne arrangere en engelsktalende guide og transport.

Køb kun Angkor Park forbi officielle Apsara Authority skranker - ikke andre leverandører, og ALDRIG brugt.

Sørg for, at dit tøj er beskedent som en respekt for den lokale kultur.

Vær forsigtig, når du drikker af kølede dåser eller flasker, der sælges af gadesælgere. Isen, der bruges til at afkøle dåsen, er muligvis ikke hygiejnisk - brug et rent sugerør i stedet for at drikke fra en dåse.

Klik her for Gay Siem Reap Index

Mere turistinformation

Billedbekræftelser - Steve JurvestonDennis JarvisJoana Gomez

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

De bedste ture i Siem Reap

Gennemse et udvalg af ture i Siem Reap fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Siem Reap til din rejseFå din guide