Phnom Penh

Aktiviteter i Phnom Penh

Phnom Penh er en by med en meget unik historie

Phnom Penh er hovedstaden i Cambodja. Selvom det har en lang historie, har Phnom Penh ikke altid været Cambodjas hovedstad. Den blev grundlagt i 1372 og fungerede kort som hovedstad efter Angkors fald. Det ville blive hovedstaden igen i midten af ​​det 19. århundrede under den franske koloniperiode.

Det er et besøg værd, og der er mange ting at gøre. Det er langt den største by i Cambodja. Du bør bruge mindst en dag her, men du har virkelig brug for tre dage for at gøre det retfærdigt. Beliggende ved Mekong-floden finder du munke i klæder, travle markeder og tårnhøje gyldne Buddhaer. Det er også en meget moderne by. Forvent en masse højlydte biler og motorcykler. Du finder det bedste natteliv i Cambodja i Phnom Penh. Du finder også arrene fra den brutale Khmer Rouge-æra. Byen er rejst fra asken efter sit mørkeste kapitel i 1970'erne.

Phnom Penh

Kongeslottet og sølvpagoden

Dette er det officielle hjem for Cambodjas konge, og det er tilstrækkeligt storslået. Beskedenhed kræves i den kongelige tilstedeværelse, så sørg for, at din overkrop og knæ er dækket. Opførelsen af ​​slottet blev afsluttet i 1866. Det blev bygget under franskmændenes regi. Det blev bygget som en ny kongelig bolig, da den khmeriske konge besluttede at flytte hovedstaden fra Oudong til Phnom Penh. Hvis det blå flag flyver, betyder det, at kongen er bosiddende.

Da den kongelige familie stadig bor her, kan du ikke besøge alle bygningerne. Det er dog et besøg værd. Haverne er faktisk egnede til en konge. Du er i stand til at besøge Throne Hall, Napoleon Pavilion og Silver Pagoda. Sidstnævnte er hvor du finder Temple of the Emerald Buddha. Dette er et historisk tempel at besøge, da det er en af ​​de eneste, der overlever de mørke dage i Røde Khmer. Du vil se Emerald Buddha selv i loftet.

Wat Phnom

Wat Phnom

Wat Phnom blev bygget i 1372 på byens eneste bakke. Legenden siger, at Lady Penh opdagede nogle Buddha-statuer, der var blevet skyllet op af Mekong-floden. Det er her Cambodjas hovedstad får sit navn fra. Phnom Penh betyder "Penh-bakke".

Du vil se en siddende Buddha i helligdommen. En trappe fører til hovedpagoden. Indenfor finder du slående kunst på væggene og hellige vægmalerier. Da legenden om Lady Penh og Wat Phnom er den grundlæggende legende for byen, er det et besøg værd. På vej tilbage ned kan du besøge de velplejede haver omkring helligdommen.

Nationalmuseum i Cambodja

Dette er Cambodjas vigtigste museum. Du vil finde et årtusinde af cambodjansk kunst og historie. Det første du vil se er en Vishnu-statue. Der er en omfattende samling af præ-Angkorian kunst, der går tilbage til det 8. århundrede. Du vil se nogle gamle hinduistiske relikvier, såsom den 1,500 år gamle ottearmede Vishnu. Museet har også en masse keramik - intet museum er komplet uden meget gamle potter!

Cambodja

Homoseksuelle barer i Phnom Penh

Mens Phnom Penh har en homoseksuel scene, er det meget diskret. Mere i de senere år efter en regeringsklemme på homoseksuelle spillesteder. Det er langt lettere for LGBT + turister i Cambodja, end det er for lokalbefolkningen. Mens kulturen stort set er tolerant, er homoseksualitet et tabu. Så igen er det generelt også sex. Offentlige kærlighedsudvisninger anbefales ikke for homoseksuelle eller lige par.

Værktøjskassestang er en nyere tilføjelse til Phnom Penhs homoseksuelle bar scene. Personalet taler engelsk. Det har en afslappet stemning, og du kan se live shows senere på aftenen. Terrassen er et godt sted for folk at se på. Rum salon & bar er også et godt valg. Det er en frisørsalon om dagen og en homoseksuel bar om natten. Heart of Darkness hvis den mest homoseksuelle-populære klub i Phnom Penh.

Tuol Sleng folkemordsmuseum

Cambodja oplevede ubeskrivelige forbrydelser under Khmer Rouge-regimet. Da Cambodja blev styret af det kommunistiske parti fra 1975 - 1979, forsøgte regimet at gøre Cambodja til et paradis af kollektive landbrug. Dette menneskelige masseeksperiment førte til hungersnød og folkedrab i industriel skala. I en paranoid og bizar ideologis navn omkom omkring 25 % af befolkningen. Det skete i minde om, og arrene fra Khmer Rouge-æraen er stadig meget synlige.

Tuol Sleng var en skole, som regimet brugte som fængselslejr. Kun syv fanger overlevede. Det er et ret chokerende sted at besøge. Du kan stadig se de blodfarvede vægge, celler og torturudstyr. Det er ikke for svage, men det skal ses.

Phnom Penh

Central Market

Forbered dig på et sanseangreb. Det blev bygget i den franske kolonitid, og det har stået siden 1937. Markedet er anbragt i en slående art deco-bygning. Det blev engang hyldet som Asiens største marked. Du finder meget turistiske købmænd, der sælger varer. Du finder også et blændende udvalg af tøj, mad, blomster og næsten alt hvad du kan tænke på. Prøv din hånd til at prutte.

Det centrale marked er et godt sted at købe gaver. Du finder eksotiske asiatiske varer på de mange basarer. Smykket er særligt iøjnefaldende – noget af det er særligt godt udformet. Efterlad lidt plads i din kuffert: dette vil være en fantastisk shoppingoplevelse.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

De bedste ture i Phnom Penh

Gennemse et udvalg af ture i Phnom Penh fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Phnom Penh til din rejseFå din guide