Skotland sender en stærk pro-homoseksuel besked

Skotland sender en stærk pro-homoseksuel besked

Skotske første minister, Alex Salmond afgiver flere hidtil usete pro-LGBTI-udsagn.

I juli 2014 lancerede den skotske regering en snestorm af ligestillingsinitiativer. Sammenfaldende med Commonwealth Games i Glasgow sender de et signal til de 80% af Commonwealth-lande, hvor forskelsbehandling er udbredt.

Lederen for den skotske regering, premierminister Alex Salmond, har fremsat yderligere pro-lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle og interseksuelle (LGBTI) udsagn under et besøg i Pride House i Glasgow, hvor han også varmt omfavnede forældre af samme køn og deres børn.

En irettesættelse til 42 homofobe Commonwealth-nationer

Hans støtte til LGBTI-lighed kommer midt i Commonwealth Games, som hans regering er vært for. Det ses som en implicit irettesættelse af de homofobe politikker fra 42 af de 53 Commonwealth-medlemslande og stiltiende støtte til LGBTI-samfund i disse lande.

Salmonds regering har også i denne uge lanceret Et Skotland kampagne med sit Equal Scotland-tema og højt profilerede reklametavler over hele landet.

Kampagnen omfatter forpligtelser til ligestilling baseret på alder, handicap, køn, race, religion eller tro – og seksuel orientering, kønsidentitet og intersex-status.

"Det er fantastisk og prisværdigt, at den skotske regering bevidst har lanceret sin pro-ligestilling One Scotland-kampagne midt under Commonwealth Games, med reklametavler overalt, så besøgende fra hele Commonwealth får budskabet," sagde Peter Tatchell, direktør for Commonwealth. menneskerettighedsorganisation, Peter Tatchell Foundation.

”Dette sender en implicit irettesættelse til de 42 Commonwealth-lande, der ikke behandler deres LGBTI-borgere ens. Det signaliserer til LGBTI-folk i hele Commonwealth, at Glasgow 2014 og den skotske regering er på deres side. Jeg kan ikke tænke på nogen anden værtsregering fra Commonwealth eller Olympiske Lege, der har gjort noget sammenligneligt.

Flagget, kysset

"Alex Salmond flager med regnbueflaget fra regeringens hovedkvarter. Han har finansieret og besøgt Pride House i Glasgow og omfavnet forældre af samme køn og deres børn. Der var et kys af samme køn under Commonwealth Games åbningsceremonien, som blev transmitteret på tv til titusinder af mennesker på tværs af medlemslandene. Salmond har forpligtet den skotske regering til at støtte LGBTI-rettigheder i Skotland og på verdensplan. Hans regering har nu lanceret den højt profilerede, altomfattende One Scotland-kampagne med dets Equal Scotland-tema. Jeg ville ønske, at Storbritannien og andre regeringer ville gøre det samme.

"Uanset hvad folk mener om Alex Salmond og presset på skotsk uafhængighed, er hans udtalelser og handlinger de mest ligefremme og støttende for LGBTI-ligestilling af enhver leder af enhver værtsnation under en stor international sportsbegivenhed.

"Ingen anden leder af en værtsnation i Commonwealth eller Olympiske Lege har nogensinde sagt eller gjort noget så positivt. Hverken David Cameron eller Boris Johnson gjorde noget lignende under OL i London 2012. At flage med regnbueflaget fra regeringens hovedkvarter i legenes varighed er uden fortilfælde. Det sender et budskab om solidaritet til LGBTI-personer i hele Commonwealth. Dette er et unikt initiativ uden fortilfælde, som Alex Salmond og den skotske regering fortjener fuld ære og ros for.

"Det er fantastisk, at den skotske regering flager med regnbueflaget fra sit hovedkvarter under legenes varighed. Dette er en enkel, men vigtig gestus og solidaritetshandling med de millioner af LGBTI-personer, som stadig lider under kriminalisering, diskrimination og pøbelvold i fire ud af fem Commonwealth-lande.

"Ikke engang Londons eller Storbritanniens regeringer formåede at gøre dette under OL i 2012. Glasgow er gået en bedre end London. Jeg hylder den skotske regering og Alex Salmond," sagde hr. Tatchell.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Edinburgh

Gennemse et udvalg af ture i Edinburgh fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Edinburgh til din rejseFå din guide