Phuket

Phuket mod Koh Samui - Hvilken ø skal du besøge?

Kontrasterer to af Thailands mest populære øer

Øerne i Thailand tilbyder særprægede og fjerntliggende udflugter i et varmt og solrigt klima. De to mest populære thailandske øer er Koh Samui og Phuket, men det er en vanskelig opgave at vælge hvilket tropisk paradis at besøge, da begge har deres egen unikke karakter.

Så vælg, Koh Samui eller Phuket?

Phuket

Strande

Strandene i Koh Samui strækker sig bløde og hvide. Øen er mere populær blandt familier og par end Phuket, og strandene er velplejede og rene. Luksus er konge her, og der er tendens til at være masser af dagsenge på strandene, der ofte er privatejet af individuelle resorts, hvilket er det perfekte sted at døse eller dase i solen.

Phuket, der tilsyneladende flyder i det krystalklare vand i Andamanhavet, er en bjergrig og stenet ø. Strandene her er sværere at nå end i Koh Samui. Den robuste kystlinje kan dog prale af en smuk samling af små bugter og laguner, der er det perfekte hemmelige strandsted. Koh Samui-kysten er meget blid, og de skrånende strande er tilgængelige i næsten alle områder.

Strandene i Phuket er blomstrende nældefeber af aktivitet. Her tager rygsækrejsende og rejsende, der ankommer i tusinder hvert år, til strandene for at nyde den blomstrende feststemning. Især på Pa Tong -stranden er mængden livlig, rasende og energisk.

Samui

Hoteller

Koh Samui og Phuket hævder begge nogle af verdens mest luksuriøse resorts samt en række mindre budgetmuligheder. Phuket er Thailands ægte festø, og mange af hotellerne her er mere rettet mod hedonistisk sjov end fredelig charme. Et af de mest populære hoteller i Phuket er det homoseksuelle CC's Hideaway Hotel, beliggende tæt på Pa Tongs nattelivscenter. Hotellet er indrettet i traditionel thailandsk stil og har en stor udendørs pool og er den perfekte base, hvorfra man kan fordybe sig i den livlige lokale kultur.

Koh Samui har stadig et pulserende natteliv og er på ingen måde kedeligt, men det er hjemsted for mange luksuriøse resorts. Mange af hotellerne på øen spilder ud på strandene og tilbyder fuldstændig ro i Den Thailandske Golf. Strandegenskaber er almindelige i Koh Samui, og mange har udsigt over soveværelset til det blå hav. Mens den Muang Samui Spa Resort ligger tæt på øens hovedby, det er et oase af fred og ro, da den omkringliggende jungle udgør en barriere for stress og jag. Hvert værelse på resortet har balkon med udsigt over havet, haven eller poolen.

Hvis du er på udkig efter et actionfyldt og livligt ophold, har Phuket hotellerne til dig, men homoseksuelle rejsende, der søger en romantisk flugt i et tropisk paradis, foretrækker måske de mere støjsvage og luksuriøse muligheder på Koh Samui.

Kultur og historie

Thalang National Museum viser Adanam-regionens lange og fascinerende historie. Museet ligger i Thalang, Phuket, og er en uundgåelig attraktion for dem, der er ivrige efter at lære mere om øens arv. Der er en række udstillinger på show, der krøniker øernes oprindelige Sea Gypsy samfund og kinesisk arv. Hele øen bugner af kulturelle vartegn som Big Buddha, den gamle bydel og det levende landbrugsmuseum.

Mens Koh Samui bestemt ikke er blottet for kulturel og historisk betydning, er trækningen af ​​øen dens helt unikke landskaber og naturlige vidundere. En af de mest populære seværdigheder på øen er klipperne Hin Yai og Hin Ta, hvor landskabsformerne naturligt ligner en intim del af den mandlige anatomi.

Kulturelt tager Phuket føringen fra Koh Samui, men når det kommer til uforglemmelige naturlige seværdigheder, har Koh Samui masser.

Homoseksuel scene i Phuket vs Koh Samui

Med sin livlige, rå og energiske homoscene, Phuket har mere homoseksuelt natteliv steder end Koh Samui, tænk Bangkok ved stranden. Den homoseksuelle scene i Phuket er stort set koncentreret omkring Pa Tongs 'Paradise Complex' - et netværk af gågader, der er hjemsted for mange homoseksuelle klubber og barer. Pa Tong-stranden har også en uofficiel bøsseafsnit, der kan identificeres ved de store regnbueflag.

Koh Samui handler ikke om vanvittigt natteliv, men alligevel har det et lille og kompakt homoseksuel scene der inkluderer et antal barer, klubber og saunaer. De fleste af de bøssesteder findes i Chaweng-strandområdet.

Phuket

Mad

Spisestedet i Phuket har en tendens til at være mere traditionelt thailandsk med mange caféer og restauranter, der serverer autentiske lokale retter. Mens der selvfølgelig er mange vestlige spisemuligheder, er de vigtigste kulinariske attraktioner de gademadleverandører, der findes i Phuket by. Øen har været påvirket af en række forskellige kulturer gennem sin historie, og som sådan er det lokale køkken en virkelig unik fusion af smag og lugt.

I turistområderne i Koh Samui er der tendens til at være flere gader dedikeret til caféer og restauranter. At spise på øen kan være mere praktisk end på Phuket, da den store turistbefolkning har ført til en tilstrømning af vestlige virksomheder. Øen er fantastisk for rejsende, der kan lide hjemmekomfort i udlandet.

Hvad er dyrere - Phuket eller Koh Samui?

Ingen af ​​øerne er væsentligt dyrere end den anden. Koh Samui er generelt hjemsted for avancerede virksomheder og hoteller og er også dyrere at nå. Mens priserne generelt er ens overalt, har Phuket et større udvalg af hoteller og aktiviteter til alle budgetter. Mængden af ​​store indkøbscentre, klubber og vandsportaktiviteter betyder imidlertid, at ophold på Phuket sandsynligvis ender med at blive dyrere. For at få den bedste værdi på begge øer, overvej at rejse uden for højsæsonen.

Koh Samui Thailand - Chawang Strand

Hvad er nemmere at komme til - Phuket eller Koh Samui?

Begge øer er relativt lette at nå, da begge har tilgængelige lufthavne. Men når det kommer til lethed at rejse, tager Phuket helt sikkert sejren. Øen kan nås med bus, tog, fly eller båd, hvilket betyder at du er forkælet for valg, når du rejser til Phuket. Færgen er en populær måde at nå øen på, og den har tendens til at være den billigste løsning.

Koh Samui kan kun nås med fly, og selvom dette er hurtigt og effektivt, er det generelt meget dyrere end at rejse til Phuket. Men hvis du leder efter luksuriøs afslapning, er den ekstra indsats bestemt det værd.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Koh Samui

Gennemse et udvalg af ture i Koh Samui fra vores partnere med gratis afbestilling 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Koh Samui til din rejseFå din guide