Amsterdam kanaler om natten

En homoseksuel guide til Amsterdam

Amsterdam er et knudepunkt for LGBT-kultur og bøsseturisme

Amsterdam er en af ​​verdens mest homovenlige byer med en lang og etableret historie med at støtte sine LGBT-beboere og turister. Liberale holdninger til homoseksualitet i det tidlige 20. århundrede fortsatte efter Anden Verdenskrig og gav Amsterdam ry for at være en go-to destination for homoseksuelle rejsende.

Byen har flere homoseksuelle landsbyer og distrikter fyldt med homoseksuelle restauranter, kaffebarer, klubber og barer. Amsterdams mest fremtrædende homoseksuelle landsby er Regulierswarstraat. Den ikoniske LGBT-gade begyndte at udvikle sig til et hotspot for homoseksuelle i 70'erne og 80'erne med en eksplosion af homoseksuelle barer og klubber, hvilket cementerede Amsterdams rolle som en international homoseksuel destination.

Amsterdams årlige pride-festligheder er nogle af de største i verden og tiltrækker flere hundrede tusinde mennesker hvert år i den sidste uge af juli. Selvom mange af begivenhederne finder sted i byens gader, er pride-festivalens højdepunkt kanalparaden, hvor lokale beboere og virksomheder dekorerer pramme og både for at fejre Amsterdams blomstrende LGBT-samfund.

Amsterdam har oplevelser og spillesteder for homoseksuelle over hele linjen; fra guidede ture og historiske monumenter til nogle af Europas mest blomstrende homoklubber.

Amsterdam Gay Pride

 

Gay barer og klubber i Amsterdam

 

Amsterdam er hjemsted for Europas første homoseksuelle bar; Café 't Mandje, som blev åbnet i 1927 og er fortsat et populært sted for LGBT-personer at mødes og forbinde. I dag er Amsterdam kendt for sine homoseksuelle nattelivssteder, både for deres historiske betydning og pulserende atmosfære. De fleste af byens mest populære homoseksuelle barer ligger på Regulierswarstraat, som er kendt for sine LGBT-venlige spillesteder.

PRIK! har været en af ​​Amsterdams mest populære homoseksuelle barer, siden den slog dørene op i 2006. Baren, som kan prale af en stor terrasse og et levende interiør, er to gange blevet kåret som "Bedste gay-sted i Amsterdam" af TimeOut magazine. Prik betyder bobler på hollandsk, en reference til barerne prosecco på fad. Hvis du leder efter en aftencocktail i hjertet af Amsterdam, så led ikke længere.

Et stadig mere populært sted er De Trut; en tidligere squat omdannet til en non-profit homoseksuel bar. Det frivillige personale på De Trut serverer drinks til en overkommelig pris hver søndag, hvor provenuet går tilbage til årsager, der påvirker LGBT-samfundet. Baren ligger lidt længere væk fra Regulierswarstraat og andre homoseksuelle distrikter, men den er stadig tilgængelig med en naturskøn 20-minutters sporvognstur.

Amsterdam homoseksuelle natteliv

 

Homoseksuelle barer og klubber i Regulierswarstraat

 

Bar BLEND er en livlig og dynamisk bøsseklub i hjertet af Amsterdams bøssedistrikt. Lokalet har noget for enhver smag med en stor bar i stueetagen og et behageligt og socialt opholdsområde ovenpå. BLEND har en tendens til at blive travlere senere på aftenen med et varieret udvalg af dragshows og specialaftener.

Åbnet i 1978, søm hilser en forskellig blanding af lokale og turister velkommen. Baren er kendt for at være et populært sted blandt læderscenen og holder en række begivenheder fra Bear Dance Night til ugentlig gay-bingo.

Hvis du leder efter en senere aften, NYX er en homoklub på hovedgaden Regulierswarstraat; klubben spænder over tre niveauer af dansegulvet og barområdet, og klubben er stolt af dens personales og gæsters åbenhed. Torsdag er studenteraften med billigere drinks, og der er 3xNYX, en klubaften, der løber til kl. 9 den første lørdag i hver måned.

 

Coffee Shop

 

 

Homoseksuelle caféer og caféer i Amsterdam

 

"Kaffebarer" i Holland er caféer, der har tilladelse til at sælge og servere cannabisprodukter samt almindelig kaffe og lette måltider.

The Otheride kaffebar er et eksklusivt og stilfuldt sted beliggende på Reguliersdwarsstraat i centrum af Amsterdams kvarter for homoseksuelle natteliv. Den klassiske, men hyggelige cafe giver de perfekte rammer til at nyde både kaffe- og cannabisprodukterne, der tilbydes.

Også på Reguliersdwarsstraat er Frokostlokale i centrum; en klassisk og homovenlig cafe, der serverer en blanding af traditionelle og sunde måltider. Downtown Lunchroom er populær blandt byens homoseksuelle samfund og turister, og er det ældste sted på Reguliersdwarsstraat og er etableret i Amsterdams homoseksuelle scene.

 

Hotel Room

 

 

Homoseksuelle hoteller i Amsterdam

 

Amistad Hotel er et traditionelt og autentisk homoseksuelt hotel, drevet af en gruppe homoseksuelle mænd fra hele verden. Hotellet tilbyder en hjemlig oplevelse med både dobbelt- og enkeltværelser til rådighed for gæsterne og komplet med alle de personlige præg af et lille hotel. Den populære cruisingklub Church ligger kun 100 meter væk, og nogle af Amsterdams bedste shoppingkvarterer ligger også inden for gåafstand.

For backpackere og budgetrejsende, Hotel CC er et homovenligt hotel beliggende i centrum af Amsterdam og er i gåafstand til mange ikoniske attraktioner, herunder Dam-pladsen og det kongelige palads i Amsterdam. Boutique-værelserne er overkommelige og indrettede til en høj standard med mange af Amsterdams mest populære homoseksuelle spillesteder i nærheden.

 

Nemo Museum

 

 

Kunst og kultur i Amsterdam

 

Amsterdam er hjemsted for nogle af verdens mest imponerende museer og gallerier, herunder Van Gogh-museet, Rembrandthuis og Stedelijk-museet.

Hvis du ønsker at opleve byens rige kunstneriske kultur gennem et LGBT-objektiv, er der masser af homoseksuelle guidede ture i byen. Uanset om du er interesseret i at lære mere om Amsterdams LGBT-historie eller at opleve det verdenskendte Rijksmuseum med en kyndig homoguide, er der noget for enhver smag.

 

Gay Cruising i Amsterdam

 

Der er en række parker, der er hotspots for cruising i Amsterdam. En af dem har endda et dedikeret område, hvor cruising er tilladt ved lov - Oeverlanden. Det er værd at sørge for, at du følger reglerne, hvis du kan, og husk, at det er vigtigt at tage forholdsregler og være sikker, når du gør det. Læs mere: Gay cruising i Amsterdam.

 

Pride

 

 

Homoseksuelle rettigheder i Amsterdam

 

Holland har en stærk LGBT-historie og især Amsterdam. Formentlig er fødestedet til LGBT-rettigheder, homoseksualitet afkriminaliseret i 1811, og den første homoseksuelle bar blev åbnet i 1927. Imidlertid førte nazistenes invasion af Holland til undertrykkelse af byens homoseksuelle befolkning, og som sådan er der en række monumenter dedikeret. til LGBT-samfundet i Amsterdam, hvoraf den ene er Homomonumentet; en stor installation til minde for LGBT-folk, der mistede livet som følge af forfølgelse under anden verdenskrig. I 2001 blev Holland det første land til at legalisere ægteskab af samme køn.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Amsterdam

Gennemse et udvalg af ture i Amsterdam fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Amsterdam til din rejseFå din guide