Lissabon

Oplev Fado Music i Lissabon

Nyd lyden af ​​Lissabon.

Hvis du nogensinde har besøgt Portugal, har du utvivlsomt hørt den karakteristiske strengemusik, der svæver fra døråbningerne til barer, caféer og restauranter. Disse melankolske og sørgelige lyde er lyden af ​​Fado, Portugals nationale musikgenre.

Fado-sangstilen opstod i Portugal i 1820'erne og er kendt for udtryksevnen hos de hovedsagelig kvindelige sangere, der ofte synger om dagligdagens kampe, hjertesorg og begær. Det siges, at Fado bedst kan beskrives med det portugisiske ord "Saudade" - der betyder længsel og følelse af tab.

Fado-musik har tendens til at falde i en af ​​to stilarter: Lissabon og Coimbra. Hver form opstod i sin navneby og kan skelnes gennem musikens strukturer og traditioner. Lissabon Fado blomstrede fra erfaringer med marginalisering og overtrædelser, som skaberne af tidlige Fado-musikere stod over for, som ofte spillede i institutioner, der var populære blandt samfundets udstødte som søfolk og prostituerede.

Fado har været en af ​​de mest populære musikgenrer i Portugal i århundreder, men fik mainstream global succes i 1990'erne og for nylig med udgivelsen af ​​albums som Madonnas Madame X, der hentede inspiration fra hendes flytning til Lissabon.

Som fødestedet for den mest populære og genkendelige form for Fado -musik er Lissabon den perfekte destination for rejsende at nyde de autentiske lyde fra Portugals yndlingsgenre.

Lissabon

Bliv nedsænket i historien om Fado-musik

Inden du går ud for at prøve Lissabons Fado første hånd, skal du tage dig tid til at lære om genrenes fascinerende historie på Museu do Fado. Museet er helt dedikeret til Lissabons blomstrende Fado-kultur og arbejder med den hensigt at fremvise den symbolske og kulturelle betydning af Fado-musik.

Museu do Fado har en række permanente og roterende udstillinger såvel som performance-rum, der ofte er vært for lokale Fado-kunstnere og bands. Museumsbesøgende kan også tage guitarworkshops, hvor det grundlæggende i at skabe Fado-lyd læres.

Det er værd at kontrollere kommende begivenheder på museet, da der ofte er koncerter, demonstrationer og præsentationer, der kan bookes på forhånd. Museu do Fado har været vært for nogle af verdens fineste Fado-sangere, herunder Carlos do Carmo og Maria Teresa de Noronha.

Fado musik

Spis og drik til lyden af ​​Fado-musik

Lissabons charmerende gader er fyldt med barer og restauranter med speciale i Fado-musik og kultur, hvor rejsende kan få en traditionel og autentisk oplevelse, mens de nyder noget af byens fineste mad og drikke.

Gemt væk i et tidligere kapel og stadig prale med sine originale fliser og vægmalerier er Mesa de Frades. Denne intime og stearinlysbar er hyggelig og tilbyder besøgende en unik og autentisk smag af Fado-musik. Det, der gør Mesa de Frades så speciel, er imidlertid dens blandede række af kunstnere, der spænder fra Fado-legender til kommende lokale kunstnere. Kunstnerne går mellem bordene under sæt og giver gæsterne en helt personlig oplevelse. Mesa de Frades er smuk.

Selvom det er en dyrere mulighed, er Club de Fado en favorit i Lissabon, og det høje prispunkt retfærdiggøres hurtigt af restaurantens standard for Fado-ydelse og mad. Siden åbningen i 1995 har Club de Fado kontinuerligt været vært for en rullende blanding af byens bedste Fado-sangere. Beliggende kun få meter fra den fantastiske Lissabon-katedral, kan arkitektonisk inspiration ses i restaurantens buede lofter og tykke indvendige søjler. Club de Fados centrale beliggenhed gør det til det perfekte sted at afslutte en dag med at udforske alt, hvad Lissabon har at byde på.

For den mest autentiske og uforfalskede oplevelse af Fado besøg, Tasca do Jaime. Mindre poleret end de andre valg, men ofte med de bedste Fado-vokaler i Lissabon, er baren en rå fortolkning af, hvad Fado betyder for folket i Lissabon, og med kun 24 pladser kan gæsterne være sikre på, at en aften i Tasco do Jaime bliver en mindeværdig.

Fado musik

Tag en Fado-vandretur

For rejsende, der ønsker at opdage Fado -kulturen i større dybde, er der en række vandreture, der drives af lokalbefolkningen og tilbyder en række skræddersyede oplevelser. Mange af turene finder sted i Alfama- Lissabons stejleste og ældste område, samt placeringen af ​​mange af byens foretrukne Fado-spillesteder. Alfama er charmerende og ofte intim, hvilket gør det til det perfekte sted at nyde Fado.

En af de mest populære ture og en, der garanteret giver en idyllisk smag af Fado-kultur, er Lissabon Sunset Small Group Walking Tour. Rejsende loves en betagende panoramaudsigt over Lissabon, før de prøver lokal mad og drikke og endelig nyder en live Fado-forestilling. Grupperne er begrænset til 12 personer, hvilket gør denne tur til en af ​​byens mest personlige.

Andre vandretureoplevelser giver besøgende til Lissabon chancen for at blive nedsænket i Fado-kultur med Fado-underskrivelsesguider, vinsmagning og Fado-klasser. Der er virkelig en ægte Fado-oplevelse for enhver rejsende.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Lissabon

Gennemse et udvalg af ture i Lissabon fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Lissabon til din rejseFå din guide