Gay Bratislava · Byguide

Gay Bratislava · Byguide

Første gang i Bratislava? Så er vores homoseksuelle Bratislava byguide side noget for dig.

Bratislava

Bratislava er hjemsted for omkring en halv million mennesker, og er Slovakiets hovedstad og største by. Det er tæt på grænserne til både Østrig og Ungarn, og det er inden for rækkevidde af den østrigske hovedstad Wien.

Bratislavas historie strækker sig tilbage til romertiden, der introducerede vinfremstilling. I den kommunistiske periode blev det besluttet, at Prag ville være den store by Tjekkoslovakiet, mens Bratislava ville være et administrativt centrum. Dette afspejles i sovjetisk arkitektur og manglende bidder af byen, hvor middelalderlige bygninger ligger.

I dag har Bratislava den tredje højeste BNP i Den Europæiske Union og er et vigtigt knudepunkt for fremstilling, telekommunikation, bankvirksomhed og IT. Det har ry for at være en hjortfestdestination. Der er dog masser af museer, caféer, historiske steder og shoppingmuligheder for dem efter en mere afslappet ferie.

 

Homoseksuelle rettigheder i Slovakiet

Aktivitet af samme køn blev legaliseret i 1962, og den samme alder af samtykke (15) blev etableret i 1990. Der findes lovgivning mod forskelsbehandling, og en ændring af straffeloven fra 2013 klassificerede homofobi som hadforbrydelse.

Slovakiet er dog relativt konservativt, når det kommer til at tage fat på spørgsmål af samme køn, da et lovforslag om anerkendelse af ægteskab af samme køn blev stemt imod i 2012. I 2015 mislykkedes en folkeafstemning om ændring af forfatningens definition af ægteskab på grund af manglende valgdeltagelse .

Religiøs overbevisning hersker i Slovakiet, hvor den katolske kirke har stor indflydelse her. I de senere år har der imidlertid været en markant stigning i offentlig godkendelse af spørgsmål af samme køn. Dette er især mærkbart i yngre generationer.

 

Homoseksuel scene

Sammenlignet med nabolandet Wien er Bratislavas homoseksuelle scene beskeden med en håndfuld barer og klubber og en enkelt sauna catering til homoseksuelle kundekreds. Bratislava er i det væsentlige det homoseksuelle knudepunkt i Slovakiet, da der uden for denne by praktisk talt ikke er nogen homoseksuel scene andre steder i landet.

Mens vold mod homofile ikke er almindeligt, er det ikke uhørt. Sociale holdninger i Slovakiet er lidt bagud, selv i sammenligning med nogle af dens tidligere kommunistiske naboer, så det anbefales forsigtighed.

Der er en stolthedsparade i juli, der understøttes af mange af de udenlandske ambassader i byen. Der er nogle modprotester, men generelt er begivenheden fredelig.

 

At komme til Bratislava

Med fly

MR Štefánik lufthavn (BTS) eller Bratislava lufthavn ligger 9 km nordøst for byens centrum. Det er for det meste forbundet med andre europæiske, nordafrikanske og mellemøstlige destinationer med charter- og budgetflyselskaber med kun begrænsede forbindelser til hublufthavne.

Busser 61 og 96 kører dig ind i byens centrum om dagen med tjenester, der starter omkring kl.4.45 og slutter omkring kl.11.25 (N61 hver times nattjeneste). Billetter kan købes fra maskiner ved ankomst, ved stoppestedet og fra Mediapress-stalden i afgang. Rejser tager ca. 20 minutter (placering afhængig) og koster € 0.70.

Taxaer kan hyldes uden for terminalen, selvom det for at spare tid og få en bedre sats anbefales at reservere på forhånd. Rejsetiderne er omkring 15 minutter og koster 15-20 €, hvis de er forudbestilt. Hvis du er markeret i lufthavnen, kan du ende med at bruge tættere på € 30.

Wiens internationale lufthavn (VIE) er kun 57 miles vest for Bratislava og er et stort internationalt knudepunkt. Du kan tage en bus til  € 7.20 og afhængigt af, hvor du vil hen i Bratislava, kan taxaer fra Wien koste alt i området € 40-140.

Med tog

Bratislava Hovedbanegård har fremragende jernbaneforbindelser til centrale og østeuropæiske destinationer. Wien er kun en time væk med sovende tjenester videre til Berlin, Minsk og Moskva. Togstationen ligger ca. 1 km fra byens centrum, men du kan tage busser 93 og x13 tage dig ind i byen. Taxier kan også hyldes fra togstationen.

Med båd

En flodfærgeforbindelse mellem Wien og Bratislava fører dig langs Donau fra forår til efterår. Turen tager omtrent samme tid som toget og stopper i modsætning til toget i hjertet af byen. Mange Donau-flodkrydstogter stopper også ved Bratislava på deres rute.

 

Kom rundt i Bratislava

Til fods

Bratislava er en fantastisk by for gåture, da byens centrum for det meste er fodgængere. Du kan forvente den ulige cyklist og lejlighedsvis bil. Byens centrum er relativt kompakt, så det tager ikke lang tid at krydse fra den ene side til den anden. Du behøver kun at tage offentlig transport til længere rejser, hvis du har meget bagage eller i dårligt vejr.

Med offentlig transport

Offentlig transport i Bratislava er billig og effektiv med et integreret netværk af sporvogne, busser og trolleybusser, der får dig fra A til B. 15 minutters singler starter ved 0.70 € og 24-timersbilletter starter fra 3.50 €. Du kan ikke få billetter fra chaufføren, og du skal huske at validere dine billetter.

De fleste linjer kører fra 4.30 til omkring 11.30. De fleste nattelinjer køres hver time og kører til hovedbanegården og præsidentpaladset. I spidsbelastningstiden kan de anvendte busser være ret gamle.

Med taxa

At fange en taxa uden for tog- eller busstationen vil næsten uvægerligt resultere i, at du bliver snydt. De fleste lokale ringer til en taxa, men bliv ikke overrasket, hvis afsenderen ikke taler engelsk. Taxa-apps som Uber og HopIN vinder popularitet og eliminerer eventuelle sprogproblemer.

 

Hvor skal man bo i Bratislava

For nogle af de bedste og mest populære hoteller i Bratislava, se venligst vores Gay Bratislava-hoteller .

 

Ting at se og gøre

Bratislava Slot - tro det eller ej, men dette slot blev faktisk efterladt i ruiner af ild i 1811, og restaurering begyndte først i 1957. Ikke kun er selve bygningen imponerende, cafébaren udenfor tilbyder en fantastisk udsigt over byen. Du kan faktisk se det slovakiske, østrigske og ungarske landskab oven på denne bakke.

St Martin's Cathedral - Bratislavas største kirke og bygget i gotisk stil. De konkrete bebyggelser og den trafikerede vej ved siden af ​​mindsker dens virkning, men ser nøje på spiret. På toppen er en forgyldt ungarsk kongekrone.

SNP Bridge - dette er et af de mest splittende steder i Bratislava. Ingeniørelskere roser den arkitektoniske opfindsomhed, der er involveret i dens konstruktion. Andre synes, det er ondt. Nogle siger, at restauranten i "den flyvende tallerken" tilbyder den bedste udsigt i Bratislava, fordi man ikke kan se broen. Det koster €6.50 at komme til toppen, hvis man ikke spiser.

St Elizabeth Kirke - også kendt som den blå kirke (eller uærbødigt af lokalbefolkningen som smølfekirken) er denne art nouveau-bygning et must-see. Det gør Istanbuls Blå Moské til skamme, når det kommer til at være blå.

Slovakiske Nationalteaterbygning - smuk neo-renæssance bygning, der er vært for klassiske forestillinger. Ganymedes springvand uden for indgangen er særligt betagende. National Theatre Company har åbnet et moderne nyt teater, der mangler originalens charme.

Primatens palads - den neoklassiske residens for borgmesteren i Bratislava. Du kan tage på ture indenfor og se den berømte spejlsal (medmindre den bliver brugt til et byrådsmøde).

Slovakiske Nationalgalleri - Bratislava-grenen af ​​dette kunstmuseum ligger i Esterházy-paladset og har et stort udvalg af barokke kunstværker. Berlinka cafe er berømt i hele Slovakiet.

 

Hvornår skal Besøg

Slovakiet er kendt for sine forårsblomster, og foråret er et godt tidspunkt at besøge, da vejret er behageligt og for det meste tørt. Sommeren kan blive uudholdeligt varm, og den gamle bydel bliver fyldt med turister. Vintrene er kolde, men støv af sne får byen til at virke ganske charmerende, især omkring julemarkederne.

En række forskellige festivaler er spredt i hele kalenderen, der trækker folk til byen. Bratislava Music Festival i september og oktober tiltrækker klassiske musikelskere til byen, mens Cultural Summer fra juni til september bringer performance og billedkunst til byen. Den årlige gay Pride afholdes i juli.

 

Visa

Slovakiet er inden for Schengen-visumområdet. Da det er en del af EU, falder dets visumkrav i tråd med, hvad du ville forvente af de fleste EU-stater.

 

Penge

Slovakiet blev en del af euroområdet i 2009. Der er mange steder at skifte penge i byen, herunder banker og uafhængige valutavekslinger, selvom satserne kan variere (selv i banker) Debetkort accepteres bredt i butikker, restauranter og hoteller. Du må ikke risikere at skifte penge hos gadesælgere.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.